6 χρόνια Πράσινο Κίνημα: Μεγαλώνει καθημερινά η πλατιά κοινωνική συμμαχία

 

Σήμερα 29 Νοεμβρίου 2023 συμπληρώνονται 6 χρόνια από την ίδρυση του Πράσινου Κινήματος.

6 Χρόνια, με επιτυχίες και αγωνιστικότητα. Ήμασταν παρόντες, σε όλα τα μεγάλα θεσμικά γεγονότα. Αλλά και στους αγώνες, για το περιβάλλον και τη φύση. Για μία καλύτερη ζωή. Με παρεμβάσεις, προτάσεις και όχι με στείρα άρνηση. Έχοντας δομήσει το Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης το Πράσινο Κίνημα απέδειξε ότι είναι ένα σύγχρονο κόμμα, το μοναδικό στη χώρα μας με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έχοντας επεξεργαστεί 100 προτάσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης. Έχοντας μεγαλώσει πολιτικά τον «πράσινο χώρο».

Μετά τις επιτυχίες στην αυτοδιοίκηση και την αυτόνομη κάθοδο στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές το Πράσινο Κίνημα προετοιμάζεται για τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Το Πράσινο Κίνημα έχει δημιουργήσει μία πλατιά κοινωνική συμμαχία. Και συνεχίζει να αγωνίζεται.

Στον έκτο χρόνο του Πράσινου Κινήματος σίγουρα ξεχώρισε η αυτόνομη κάθοδος του στις Εθνικές Εκλογές όμως καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς το κόμμα πραγματοποιούσε συνεχώς  δράσεις, παρεμβάσεις, περιοδείες και πρωτοβουλίες. Εκδώσαμε Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τις ζωές των πολιτών και συμμετείχαμε σε δεκάδες εκδηλώσεις, ημερίδες, επισκέψεις. Αγωνιστήκαμε για τις «πράσινες» αρχές και πολιτικές μας. Είχαμε μεγάλες θεσμικές επιτυχίες, στην αυτοδιοίκηση και στη νεολαία μας. Ασκήσαμε σκληρή αλλά ουσιαστική κριτική στην κυβέρνηση, Μακριά, όμως, από την στείρα αντιπολίτευση, καταθέσαμε προτάσεις, οι οποίες συνεχώς επιβεβαιώνονται. Γιατί είμαστε η αυθεντική έκφραση του Πράσινου Χώρου στην Ελλάδα. Γιατί ήδη αγωνιζόμαστε και δίνουμε πολλά. Γιατί η εξωστρέφεια, είναι το δυνατό μας σημείο. Γιατί είμαστε το μοναδικό κόμμα που κάνει και απολογισμό.

 

Σε κοινή τους δήλωση οι Συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, τόνισαν:

“Φέτος, τα έκτα γενέθλια του Πράσινου Κινήματος, συνδυάζονται με την προετοιμασία του κόμματος μας, για τις Ευρωεκλογές. Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά, καθώς το Πράσινο Κίνημα έγινε το πρώτο κόμμα του πράσινου χώρου που κατέβηκε σε Εθνικές Εκλογές αυτόνομα, μετά από πολλά χρόνια. Ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε, για άλλη μία φορά, η δυναμική του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Είμαστε αισιόδοξοι και σε εκλογική ετοιμότητα ώστε τα έβδομα γενέθλια να βρουν το Πράσινο Κίνημα, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Χρόνια μας Πολλά και Καλή μας Δύναμη”.