Ολοκληρώθηκε το 35ο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, με την συμμετοχή του Πράσινου Κινήματος.

Κεντρικά θέματα τη συνόδου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος ήταν η στρατηγική των Ευρωπαίων Πράσινων για την ασφάλεια, τη δίκαιη μετάβαση, την ενέργεια, η εκλογή της νέας Επιτροπής που θα οδηγήσει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα  στις εκλογές τον Μάιο του 2024. Το Πράσινο Κίνημα, εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Παπαδάκη και τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Νίκο Καραμπάση.

Στις εργασίες του Συμβουλίου συμμετείχαν πάνω από 450 άτομα, εκπρόσωποι πράσινων κομμάτων, όπως το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ,  αλλά και άλλων φορέων, πολύ μεγάλο ποσοστό των οποίων ήταν γυναίκες αλλά και  νέοι άνθρωποι, αλλά και εμβληματικές προσωπικότητες, πράσινοι ευρωβουλευτές, εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί – μεταξύ των άλλων ομιλητών ήταν και ο Dritan Abazović, ο νέος Πράσινος πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, η Anna Lührmann, Πράσινη Υπουργός Επικρατείας για την Ευρώπη και το Κλίμα, του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, ενώ κεντρική ομιλία είχε και ο Virginijus Sinkevičius, Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας. Σημαντική ήταν και η ομιλία του προέδρου των Ουκρανών Πράσινων.

Συζητήθηκαν επίσης τα συμπεράσματα από τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης καθώς και θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πανευρωπαϊκές εκλογικές λίστες των πολιτικών ομάδων, στις ευρωεκλογές 2024, από τις οποίες θα εκλεγούν 28 ευρωβουλευτές, μετά από κοινή ψηφοφορία σε όλες τις χώρες.

Στο πρόγραμμα της συνόδου περιλαμβάνονταν η ανάδειξη και του δικαιώματος στη στέγαση, που συνοδεύεται και με δράση στο δρόμο, με σύνθημα “Σπίτια για τους ανθρώπους, όχι για τα κέρδη“, δράση στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι του Πράσινου Κινήματος.

Ψηφίσματα που υιοθετήθηκαν είναι: