Χριστίνα Πίκουλα: Η υποψήφια βουλευτής του Πράσινου Κινήματος στην Κέρκυρα αποτελεί αληθινή πηγή έμπνευσης

 

Η Χριστίνα Πίκουλα είναι μια πραγματική έμπνευση, προερχόμενη από το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας. Εξελίχθηκε ακαδημαϊκά, αποφοιτώντας  με πτυχίο  Λογιστικής και τελειοποίησε τις ικανότητές της στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Σώματος  Ορκωτών Λογιστών και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Με τις εξαιρετικές επικοινωνιακές της ικανότητες, η Χριστίνα σύντομα μετακινήθηκε στον τομέα της Διεθνούς Διοίκησης Επιχειρήσεων, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο “Διεθνές Μάρκετινγκ” και διεξάγοντας μία πρωτοποριακή διπλωματική εργασία με θέμα “Η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην επιλογή τουριστικού προορισμού σε 5 ευρωπαϊκές χώρες”, παραθέτοντας σημαντικά για την εποχή ευρήματα.

Τα τελευταία χρόνια με γνώμονα το πάθος της για τους ανθρώπους και τις δυνατότητές τους, η Χριστίνα εκπαιδεύτηκε στο Coaching και έκτοτε έχει γίνει μια ιδιαίτερα σεβαστή σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, Mindset Coach και δημόσια ομιλήτρια παρακίνησης. Είναι η δημιουργός της Social Media κοινότητας “Happy Choices” καθώς και των αντίστοιχων ημερολογίων Προσωπικής Ανάπτυξης. Η Χριστίνα Πίκουλα αποτελεί έμπνευση για όλους μας και μια πραγματική απόδειξη δύναμης, σκληρής δουλειάς, επιμονής και θετικής νοοτροπίας. Συνεργάζεται με τα ελληνικά Πανεπιστήμια βοηθώντας τους νεοεισαχθέντες μεταπτυχιακούς φοιτητές να δημιουργήσουν γερές σχέσεις μεταξύ τους ώστε να συνεργαστούν  κατάλληλα κατά την εκπόνηση των ομαδικών εργασιών τους.

Το 2018, όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές στο Μάτι, μια απλή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενέπνευσε πέντε γειτονιές να ενωθούν και να συγκεντρώσουν σημαντικό αριθμό ειδών έκτακτης ανάγκης. Αυτή η πράξη συλλογικής δράσης άγγιξε την καρδιά της Χριστίνας, η οποία ενεργοποιήθηκε ακόμη περισσότερο το 2020, όταν έχασε την αγαπημένη της μητέρα, για δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που βοηθούν σε συλλογικό επίπεδο. Ορμώμενη από την έντονη επιθυμία να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, ανέλαβε την προσωπική δέσμευση να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, είτε αυτά είναι προσωπικά, είτε επαγγελματικά, είτε σχετίζονται με την υγεία τους.

Το όραμά της είναι να συμβάλλει στο χτίσιμο μιας κοινωνίας γεμάτης ευτυχισμένους και ενεργούς πολίτες, με κοινό παρονομαστή την αρχή της αειφορίας. Με την ακλόνητη πεποίθησή της ότι η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία καλύτερων κοινοτήτων, η Χριστίνα είναι αποφασισμένη να γίνει η φωνή και η έμπρακτη υποστήριξή των κατοίκων της της Κέρκυρας. Έχοντας καλλιεργήσει άριστες δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης μέσα από την επαγγελματική της εμπειρία, γνωρίζει πολύ καλά τις προκλήσεις και τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Κέρκυρας και έχει δεσμευτεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και έκφρασης αυτών των φωνών.

Η Κέρκυρα, ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας και ψηφίζοντας το πράσινο κίνημα δίνουμε την ευκαιρία στο νησί μας να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον του και τη βιωσιμότητα του νησιού σφαιρικά. «Ας ενωθούμε στηρίζοντας μια αλλαγή που όχι μόνο ονειρεύεται, αλλά και υλοποιεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των γενεών που ακολουθούν» .

Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας.

 

Χριστίνα Πίκουλα

Υποψήφια Βουλευτής Κέρκυρας με το Πράσινο Κίνημα