Το Πράσινο Κίνημα στη συνεδρίαση που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων και η Νεολαία SF

 «Φορολογήστε τους πλούσιους για να σώσετε το κλίμα»

Παρουσία της Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος Ρίας Ακρίβου και του Προέδρου του Πράσινου Ιδρύματος «Θεόφραστος» Γιάννη Κυριακόπουλου πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα συνεδρίαση που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων και η Νεολαία SF.

Πρέπει να αναγνωριστούν οι δεσμοί μεταξύ των κλιματικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών κρίσεων. Δεν είναι τρεις ξεχωριστές κρίσεις, αλλά εκδηλώσεις ενός συστήματος όπου λίγοι ευδοκιμούν στη συσσώρευση πλούτου και χωρίς να πληρώνουν το δίκαιο μερίδιό τους. Το FYEG και το SFU συγκέντρωσαν ομιλητές από διαφορετικά υπόβαθρα και έθεσαν τις δημοσιονομικές πολιτικές και την κλιματική (α) δικαιοσύνη. Οι εκπρόσωποι του Πράσινου κινήματος σε αυτή τη συνεδρία συμμετείχαν επίσης σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα δικτύωσης παιχνιδιού ρόλων.

Τις ομιλίες έκαναν η Sofie Lippert, βουλευτής, Δανία, η Kira-Marie Peter-Hansen, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Júlia Miralles, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Catalunya en Comu και ο Predrag Momčilović, Διευθυντής του πολιτικού ιδρύματος, Ne davimo Beograd.

Η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: «Ενώ οι πλούσιοι ευθύνονται δυσανάλογα για την κλιματική έκτακτη ανάγκη και την περιβαλλοντική υποβάθμιση, είναι κυρίως οι φτωχοί που υφίστανται τις συνέπειές τους. Αυτό ακριβώς συζητήθηκε στην πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση που παρακολουθήσαμε με τον κ. Κυριακόπουλο και αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής αυτής της αδικίας.»

 

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη