Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ θα αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες στην βουλή

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης*

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ που εκφράζει πλέον τον αναδημιουργημένο «πράσινο – οικολογικό – πολιτικό χώρο» στην Ελλάδα, στοχεύει να αποτελέσει τον «καταλύτη» των πολιτικών διεργασιών στις επερχόμενες εκλογές και προφανώς και στην συγκρότηση της (επόμενης) κυβέρνησης – από την πρώτη Κυριακή, με το σύστημα της απλής αναλογικής – σε προγραμματική βάση, καθώς «οι καιροί ου μενετοί». Ακούμε με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα «σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης» που έχει ανάγκη η χώρα μας και ότι δήθεν αυτό το εξασφαλίζει μια «αυτοδύναμη κυβέρνηση». Δυστυχώς για τους φορείς αυτής της «ιδέας» έχουμε εξαιρετικά πλούσια εμπειρία στη χώρα μας από «αυτοδύναμες κυβερνήσεις» (όπως είναι άλλωστε και η σημερινή «των α(χ)ρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη) για να λέμε «ΟΧΙ ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε άλλη μια».

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στην συνέντευξη τύπου την Τρίτη 13/9 στα πλαίσια της ΔΕΘ θα παρουσιάσει τα «100 σημεία προγραμματικής σύγκλισης» που θα ζητήσουμε από τους Έλληνες ψηφοφόρους να εγκρίνουν και να είναι η βάση συζήτησης μας για μια πραγματικά προοδευτική δημοκρατική συγκυβέρνηση που έχει αδήριτη ανάγκη ο τόπος μας. Την επόμενη 4ετια «θα παιχτούν όλα» για το μέλλον της πατρίδας μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια σαν λαός να τα σπαταλήσουμε σε ονειρώξεις ορισμένων που φαντασιώνονται «τους δήθεν σωτήρες» ενώ στην πραγματικότητα είναι τόσο ωμά κυνικοί για το βόλεμα της παρέας τους και ορισμένων συμφερόντων «που βρίσκονται πλάι και πίσω τους».

Η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας σε προγραμματική βάση από όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που τους ενδιαφέρει να επανα-δημιουργήσουμε τις κρατικές-πολιτειακές δομές της Ελλάδας μέσα σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Για να αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο «πατώντας» στην «πράσινη μετάβαση» και τα χρήματα του «Ταμείου Ανάκαμψης» (και όχι μόνο). Για αυτό το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ προτείνει την συντακτική εθνοσυνέλευση του Ελληνισμού, ώστε όλοι μαζί οι Έλληνες, να αποφασίσουμε το καλύτερο για την πατρίδα και τα παιδιά μας.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ζητά από τους ψηφοφόρους – εντός και εκτός Ελλάδας – να το στηρίξουν αποφασιστικά γιατί είναι το πατριωτικό κίνημα της «πράσινης μετάβασης» για την ποιότητα της ζωής μας αλλά και για μια Ελλάδα ισχυρή και βιώσιμη, σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από εξαιρετικά μεγάλες αβεβαιότητες. Έχοντας αποτινάξει από το παρελθόν μας πρόσωπα και καταστάσεις που μας πλήγωσαν, εκφράζουμε το πραγματικά νέο στην πολιτική ζωή του τόπου μας, σε όλα τα επίπεδα. Και αισθανόμαστε βαθιά την ευθύνη αλλά και το χρέος τιμής απέναντι στον εαυτό μας και τα παιδιά μας, αυτή τη φορά «να γυρίσουμε πολιτική σελίδα» για το καλό όλων μας. Η μεταπολίτευση τελείωσε. Όσα καλά ή και αρνητικά στο τέλος, είχε να μας προσφέρει. Όταν μας ρωτάνε «τι είστε; Δεξιοί, Κεντρώοι, Αριστεροί» απαντάμε: «»Είμαστε πράσινοι πέρα και πάνω από τις ταμπέλες του παρελθόντος. Είμαστε το πατριωτικό κίνημα της Ελλάδας στον νέο παγκοσμιοποιημένο κόσμο που έχει ανάγκη η πατρίδα και ο λαός μας».

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ θα είναι στην επόμενη βουλή για να αλλάξει τις πολιτικές «ισορροπίες» αλλά και τις παραλυτικές «κατευθύνσεις». Για να ξεβολέψει τους επαγγελματίες πολιτικούς. Για να εργαστεί συνολικά για το καλό και την ευημερία ΟΛΩΝ, χωρίς καμία διάκριση, δημιουργώντας την νέα Ελλάδα.

*Επικεφαλής Επικοινωνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ