Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για τις παγκόσμιες ημέρες κατά της διαφθοράς, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βουνών

Για τις παγκόσμιες ημέρες κατά της διαφθοράς, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των βουνών ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης προέβη στην εξής δήλωση:

«Σήμερα παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αναφερόμαστε κυρίως σε αυτούς (και αυτές) που έχουν βουτήξει ολόκληροι «μέσα στο μέλι των κρατικών κονδυλίων» και απομυζούν την προοπτική και προκοπή των λαών μας. Ιδιαίτερα των πιο αδύναμων και ευάλωτων. Σε αυτούς και αυτές που δεν διστάζουν να πουλήσουν τον λαό τους, αρκεί να ωφεληθούν ατομικά. Είναι μια διαφθορά σώματος και πνεύματος που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Είναι μια σύγχρονη μάστιγα κυρίως των νεόπλουτων, που πρέπει να εξαλείψουμε.

Γι αυτό και στην αυριανή παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ας υψώσουμε την γροθιά μας ψηλά για να ορκιστούμε ότι δεν ξεχνάμε ότι όλοι μας είμαστε άνθρωποι και ίσοι ενώπιον του θεού μας. Όλοι οφείλουμε να μην ξεχνάμε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να τα προστατεύουμε. Να απλώνουμε το χέρι μας για να βοηθήσουμε, σε όποιον και όποια το έχει ανάγκη.

Μεθαύριο στην παγκόσμια ημέρα για τα βουνά, ας σκεφτούμε επίσης ότι η φύση είναι γύρω μας, είναι «εδώ», για να μας φροντίζει και να μας προσφέρει τα αγαθά της και γι αυτό έχουμε και εμείς υποχρέωση να την προστατεύουμε – για το δικό μας καλό και όφελος».