Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, για την επέτειο του «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού απέναντι στον Φασισμό, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελληνική σημαία κυματίζει περήφανα όχι μόνο για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους που γιορτάζουμε φέτος, αλλά και γιατί δίπλα στους ήρωες του 1821 τοποθετούμε στην εθνική μνήμη και όσους έπεσαν στα πεδία των μαχών την περίοδο 1940-1944 για να συντρίψουν τον Φασισμό. Εκείνο το περήφανο ΟΧΙ. Ήταν τότε που τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, έγραψαν σελίδες δόξας στον μεγάλο αμυντικό πόλεμο, πόλεμο στον οποίο τελικά οφείλεται η πτώση της ναζιστικής δικτατορίας, του ναζισμού.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ αποτίει φόρο τιμής επίσης και σε εκείνους που συνέχισαν τον αμυντικό αγώνα της Ελλάδας μας στα βουνά και στις πόλεις, δημιουργώντας ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα με πολυβόλα και συλλαλητήρια, με περιφρόνηση προς τον θάνατο, με πάθος για την λευτεριά, με άμετρη αυτοθυσία, άνδρες και γυναίκες στην Πίνδο και στην Ρούμελη, στον Γοργοπόταμο, στην Αθήνα, στην Κοκκινιά, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, στα Καλάβρυτα, στο ∆ίστομο, στις πόλεις, στα χωριά, στην Ελλάδα, στην Μέση Ανατολή, στα γερμανικά στρατόπεδα.
Ένα μεγάλο σύμβολο θυσιών και αγώνων του λαού μας, ένα σύμβολο εθνικής ενότητας από έναν λαό που και σήμερα αγωνίζεται για να κατοχυρώσει την εθνική του αξιοπρέπεια και να περιφρουρήσει την εδαφική του ακεραιότητα.
ΟΧΙ στο Φασισμό. Ζήτω ο Ελληνικός Λαός».