Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ αποχαιρετά τον έντιμο αγωνιστή Δημήτρη Τσοβόλα

Για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης δήλωσε: “Εκφράζουμε τα ολόθερμα μας συλλυπητήριά στην Οικογένεια του Δημήτρη Τσοβόλα. Υπήρξε ένας έντιμος πολιτικός που ήθελε ν’ αλλάξει τον κόσμο.

Υπήρξε ένας μεγάλος πολιτικός, που δικαιώθηκε πλήρως πριν φύγει από τη ζωή. Εγκατέλειψε την πολιτική και αγωνίστηκε για την Δικαιοσύνη ως το τέλος της ζωής του.

Απλός, σεμνός, υπερήφανος για την λαϊκή καταγωγή του ο Δημήτρης Τσοβόλας κατάφερε να είναι ένας δημοφιλής υπουργός Οικονομικών -ίσως γιατί η ζωή του και η δράση του ως νομικός και ως πολιτικός ήταν ένας συνεχής αγώνας Υπέρ του Αδύνατου.

Όλα αυτά σε μια εποχή κατάπτωσης της πολιτικής και της διαφθοράς στην οποία ο Δημήτρης Τσοβόλας, *ο γιος του αγωγιάτη”, δίδαξε πάνω από όλα ήθος, πώς η πολιτική είναι αγώνας όχι για αξιώματα – από τα οποία παραιτήθηκε – αλλά πρώτα από όλα αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη.

Άξιο τέκνο του ελληνικού λαού, παιδί της φτωχολογιάς, ο Δημήτρης Τσοβόλας έφυγε εργαζόμενος. Και πάνω από όλα άνθρωπος, έντιμος, αγωνιστής και φτωχός – πλούσιος σε αξίες ουμανιστικές, μέχρι το τέλος.

Θα τον θυμόμαστε ως ένα πρότυπο πολίτη και πολιτικού, σύμβολο μιας εποχής που η βασική αξία ήταν πως η πολιτική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Καλό του ταξίδι”.