Ο συμπρόεδρος του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στη συνεδρίαση για την επέκταση του “Πράσινου Κύματος” στην Ευρώπη, στο Συνέδριο του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Το «Πράσινο Κύμα», συνεχίζει σε όλη την Ευρώπη – Το Πράσινο Κίνημα, θα μεγαλώσει το “Πράσινο Κύμα” και στην Ελλάδα

Σε μία ακόμη σημαντική συνεδρίαση για την επέκταση του Πράσινου Κύματος στην Ευρώπη συμμετείχε ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος και επικεφαλής των εκλογών του κόμματος Κώστας Καλογράνης. Πολιτικοί από τα πράσινα κόμματα της Ευρώπης μοιράστηκαν πληροφορίες για τις εμπειρίες τους για τα εξής θέματα:
• Συντονισμός στάσεων και ακτιβιστών κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας
• Περιεκτική εκστρατεία και συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη χάραξη πολιτικής του κόμματος
• Χτύπημα πόρτας και άλλες καινοτομίες για εκστρατείες δημοτικών εκλογών
• Εκστρατεία χαμηλού προϋπολογισμού – δημιουργική καμπάνια
• Διοργάνωση πανελλαδικών προκριματικών εκλογών ως μορφή συμμετοχικής δημοκρατίας
• Οργάνωση εκστρατείας, επιλογή μηνυμάτων και τακτικών για τις προεδρικές εκλογές
Αυτή η συνεδρία σε στυλ παγκόσμιας ισχυρής ομάδας, στόχευσε στην ενίσχυση των ικανοτήτων των κομμάτων-μελών να κάνουν εκστρατείες με περιορισμένους πόρους. Μέσα από πολλαπλούς γύρους συνομιλιών σε μικρές ομάδες, επιτράπη στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν επιτυχημένες τακτικές και να προωθήσουν την κατανόηση των πολιτικών κομμάτων σε διαφορετικές χώρες. Συμμετείχαν η Aleksandra Koleczek, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Partia Zieloni της Πολωνίας, ο Felix von Wohlgemuth, τοπικός σύμβουλος και αρχηγός κόμματος, Verdi – Grüne – Vërc στην Ιταλία, στο Νότιο Τιρόλο, ο Gábor Hanák, Διεθνής Γραμματέας και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, LMP της Ουγγαρίας η Justine Panteleeva, Τοπικός Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Progresīvie της Λετονίας και ο Vladimir Prebilič, Δήμαρχος του Δήμου Kočevje της Σλοβενίας.

Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, που παρακολούθησε την συνεδρίαση έκανε την εξής δήλωση: «Το λεγόμενο πράσινο κύμα, εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το Πράσινο Κίνημα, θα μεγαλώσει το πράσινο κύμα και στην Ελλάδα.»