Το Πράσινο Κίνημα στην Κέρκυρα: Γωνιές ανακύκλωσης και Ερημίτης στην ατζέντα των θεσμικών συναντήσεων

 

Στην Κέρκυρα περιόδευσε, τις προηγούμενες ημέρες, κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος αποτελούμενο από τον συμπρόεδρο του κόμματος, και επικεφαλής των εκλογών, κ. Κώστα Καλογράνη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” και Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, κ. Νίκο Παπαδάκη και τον πολύ δραστήριο υποψήφιο Βουλευτή Κέρκυρας του Πράσινου Κινήματος, κ. Σπύρο Θύμη.

Η αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος επισκέφτηκε το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας όπου είχε αρχικά συνάντηση στο δημαρχείο με τον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Μαχειμάρη, την μοναδική Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας σε ολόκληρη τη χώρα, κα Σπυριδούλα Κόκκαλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτο και τον Οικονομολόγο – Στατιστικό Θεόδωρο Βώρο.

Δύο ήταν τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τους συνομιλητές. Αρχικά συζητήθηκε το εξαιρετικό αποτέλεσμα που έχει καταφέρει ο δήμος στον τομέα της Ανακύκλωσης. Όπως ενημέρωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Κόκκαλη στη Βόρεια Κέρκυρα έχουν χωροθετηθεί 160 και 1 – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε –  γωνιές και σημεία ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 94 γωνίες 4 ρευμάτων και άνω στο δίκτυο, 13 γωνίες 4 ρευμάτων στις δομές, 29 γωνίες 4 ρευμάτων στα σχολεία και 24 γωνίες 4 ρευμάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες,

Ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα, είναι η καθαρότητα των υλικών όπου για τη βόρεια Κέρκυρα αγγίζει το εντυπωσιακό 99% με μόλις 1% επιστρεφόμενο υπόλειμμα από το ΚΔΑΥ Κέρκυρας.

Μάλιστα, στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του Πράσινου κινήματος επισκέφθηκε δειγματοληπτικά κάποιες από αυτές τις γωνιές ανακύκλωσης παρουσία της εξαιρετικής αντιδημάρχου, όπου έγινε επιτόπια ενημέρωση.

Ακριβώς για αυτό το ζήτημα ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Θέσεις-Αντιθέσεις” του Corfu Channel με τον Ηλία Βαλάρη. Στη συνέντευξη συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, κα Σπυριδούλα Κόκκαλη.

Τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ

Από εκεί και πέρα στη συζήτηση στο δημαρχείο, ο συμπρόεδρος του κόμματος Κώστας Καλογράνης περιέγραψε τις επεξεργασμένες θέσεις του Πράσινου Κινήματος στο ζήτημα της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της κυκλικής οικονομίας στην πράξη ενώ ο Νίκος Παπαδάκης με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου και του Αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ ενημέρωσε για το τι συμβαίνει στην Αττική δίνοντας ιδιαίτερο βάρος για το Πρόγραμμα της Περιφέρειας όπου έχει παραδώσει στους δήμους 220 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 60.000 καφέ κάδους, με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Το δεύτερο μείζον θέμα που συζητήθηκε ήταν η υπόθεση του Ερημίτη, όπου βέβαια το Πράσινο Κίνημα έχει ταχθεί κατά του ξεπουλήματος και της καταστροφής του οικοσυστήματος του Ερημίτη στην Κέρκυρα. Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος μετέφερε την αμέριστη συμπαράστασή του στον δήμο και στους κατοίκους στον αγώνα που κάνουν και επανέλαβε ότι θα πρέπει να κηρυχθεί ο Ερημίτης προστατευμένος χώρος απείρου φυσικού κάλλους με απαγόρευση κάθε δόμησης και χρήση του ως Οικολογικού Πάρκου με Δημόσια Χρήση χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα. Παράλληλα, το Πράσινο Κίνημα στηρίζει πολιτικά τον δικαστικό αγώνα των κατοίκων ενώ έχει δώσει δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει.

 

Μεγάλο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από τη συνέντευξη στο Corfu Channel, ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος φιλοξενήθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ3, όπου αναφέρθηκε στις Γωνιές Ανακύκλωσης, στα Πράσινα Σημεία, στην Ανάκτηση και την Επαναχρησιμοποίηση όπως και στο Start tv, όπου παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα εφ´ όλης της ύλης συνέντευξη στην δημοσιογράφο Ηρώ Λέλα. Θα ακολουθήσει το σχετικό υλικό.

Το Πράσινο Κίνημα και στο Πράσινο Σημείο των Λιαπάδων

Επίσκεψη και στο Πράσινο Σημείο των Λιαπάδων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας πραγματοποίησε το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος, όπου οι εθελοντές εκεί προσπαθούν μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα και σε επόμενο δελτίο τύπου θα αναφερθούμε αναλυτικά.

 

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης στο δημαρχείο της Βόρειας Κέρκυρας ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος βρέθηκε στο πανέμορφο νησί της Κέρκυρας στο πλαίσιο των συνεχόμενων περιοδειών που πραγματοποιούμε, καθώς έχουμε θέσει το κόμμα σε προεκλογική ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, για τη συνάντησή μας στο δήμο Βόρειας Κέρκυρας είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για όσα ακούσαμε για την ανακύκλωση και για τον Ερημίτη. Πραγματικά, είναι αξιοσημείωτο πως σε όλη τη χώρα υπάρχει μία και μόνο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, η κα Σπυριδούλα Κόκκαλη, η οποία έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο. Το Πράσινο Κίνημα αγωνίζεται για να γίνουν κανόνες αυτές οι πρακτικές και μέσα από τη Βουλή, μετά τις εκλογές, θα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρει.”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη