Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου κινήματος Βασίλης Ρόκος στη συνεδρίαση για το μεταναστευτικό

Το Μεταναστευτικό στη Μεσόγειο: Προκλήσεις και Πολιτικές

Το Μεσογειακό Δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πρασίνων διοργάνωσε τη σύνοδο για το πάντα επίκαιρο και ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης. Το Πράσινο Κίνημα εκπροσώπησε ο Βασίλης Ρόκος, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Στη σύνοδο παρουσιάστηκαν οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεσογειακές χώρες όσον αφορά τη μετανάστευση, καθώς και τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν σε πολλές χώρες για το θέμα. Σε μια δυναμική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τέθηκαν ζητήματα όπως η εξωτερική ανάθεση των μεταναστευτικών πολιτικών, ο τρόπος με τον οποίο η μετανάστευση και τα μεταναστευτικά κινήματα εκπροσωπούνται στα μέσα ενημέρωσης και πώς μεταδίδεται στους ευρωπαίους πολίτες. Επίσης, οι προσκεκλημένοι ομιλητές παρουσίασαν τη διαδικασία που απαιτείται για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων και όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε αυτές.

Αμέσως μετά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος Βασίλης Ρόκος σχολίασε: «Ήταν μία από τις σημαντικότερες συνόδους που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου των Ευρωπαίων Πρασίνων, καθώς αναλύθηκε το θέμα του μεταναστευτικού. Το Πράσινο Κίνημα έχει την σταθερή του θέση για τη φέρουσα ικανότητα των περιοχών όσων αφορά στο μεταναστευτικό, από εκεί και πέρα είναι χρήσιμο το γεγονός ότι αναλύθηκαν οι μεταναστευτικές πολιτικές.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη