Τίμησε τον Ποντιακό Ελληνισμό το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Τον Ποντιακό Ελληνισμό τίμησε το Πράσινο Κίνημα συμμετέχοντας στο Παμποντιακόν Πανοΰρ στα Σούρμενα.

Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος με επικεφαλής τον Συμπρόεδρο και επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του κόμματος Κώστα Καλογράνη, αποτελούνταν από τους υποψήφιους βουλευτές Νότιου Τομέα: Παναγιώτης Αλεβίζο, Μιχάλη Βιρβίλη, Δημήτρη Κοτζιά, Χρήστο Κουριδάκη, Μαρία Κρεμμύδα, Ιρίνα Ξανθοπούλου Νίκο Παπαδάκη και Δώρα Σκορδαλάκη, την πρώην βουλευτή και υποψήφια στη Β΄ Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και την υποψήφια βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βαλέρια Τελικοστόγλου.

Οι φετινές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα από 19 έως 23 Απριλίου 2023 και περιελάμβαναν ποντιακό θέατρο, προβολές, μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στα 100 της Μικρασιατικής καταστροφής, ποντιακό γλέντι και παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Επίσης, για μια ακόμη χρονιά με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και την πρέπουσα τιμή τελέστηκε το Ταφικό Έθιμο, ένα πανάρχαιο έθιμο που έφεραν οι Πόντιοι και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ένωση Ποντίων Σουρμένων σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Ανήμερα της Κυριακής του Θωμά, οι Πόντιοι των Σουρμένων τίμησαν τους κεκοιμημένους προγόνους τους, σύμφωνα με τα ήθη – έθιμα και τις παραδόσεις τους. Πλήθος Ποντίων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκεντρώθηκε στα Σούρμενα για να τιμήσει και να βιώσει από κοντά το Ποντιακό αυτό έθιμο.

Το “περίπτερο” του Πράσινου Κινήματος αποδείχτηκε από τα πιο φιλόξενα, καθώς εκατοντάδες πολίτες το επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με τα στελέχη του κόμματος με βασικό θέμα συζήτησης προφανώς τις εθνικές εκλογές για τις οποίες το Πράσινο Κίνημα δίνει σθεναρή μάχη για να καταφέρει να εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα “πράσινο” κόμμα στο Εθνικό Κοινοβούλιο, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Με την ευκαιρία των εκλογών διανεμήθηκε στους πολίτες υλικό με τις θέσεις του κόμματος και είναι γεγονός πως έτυχε εξαιρετικής απήχησης.

Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Με μεγάλη μας χαρά βρεθήκαμε ξανά στο Παμποντιακόν Πανοΰρ στα Σούρμενα. Στο Πράσινο Κίνημα έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι βρισκόμαστε στη βάση με τους πολίτες και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους. Και φυσικά δεν περιμένουμε να έρθει η προεκλογική περίοδος για να το κάνουμε αυτό. Για το Πράσινο Κίνημα είναι πολύ σημαντικό να τιμήσει τον Ποντιακό Ελληνισμό και θα είμαστε πάντα αρωγοί στις διεκδικήσεις τους.”

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green για τη ζωή μας