Στέλιος Ταντούρης: Ο βραβευμένος “πράσινος” ακτιβιστής που θέτει υποψηφιότητα με το Πράσινο Κίνημα στη Δυτική Αττική

Ένα νέο πρόσωπο από την περιοχή της Δυτικής Αττικής θέτει υποψηφιότητα ως βουλευτής με το Πράσινο Κίνημα.
Πρόκειται για τον Στέλιο Ι. Ταντούρη από την Ελευσίνα ο οποίος χρόνια τώρα δίνει την δική του μάχη ως εικαστικός και ακτιβιστής για την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε Περιβαλλοντικά θέματα.
Ο Στέλιος Ταντούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα.
Προέρχεται από οικογένεια της εργατικής τάξης.
Ο ίδιος εργάζεται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα στον ιδιωτικό τομέα από τα εικοσιένα του χρόνια.
Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του έπαιξε η γενέτειρα πόλη του με τα έντονα Πολιτισμικά στοιχεία και Ιστορία, μέσα από την οποία γαλουχήθηκε, εμπνεύστηκε και ανέπτυξε την προσωπικότητα του.
Σήμερα δραστηριοποιείται στον εικαστικό χώρο, με τό αρχαιολογικό υπόβαθρο της Ελευσίνας όσο και τα εικαστικά δρώμενα της να αποτελούν για αυτόν στοιχεία ανατροφοδότησης και έμπνευσης για την δική του εικαστική πορεία.
Γεννημένος στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα με την πόλη του να μαστίζεται από την περιβαλλοντική ρύπανση των εργοστασίων και των βιομηχανιών της περιοχής κατανόησε την αξία της περιβαλλοντικής προστασίας και βρήκε ως τρόπο έκφρασης και διαμαρτυρίας την ενασχόληση με την τέχνη.
Έτσι η εκτίμηση και η αγάπη του για την τέχνη αλλά και η ευαισθησία του για την προστασία του περιβάλλοντος τον οδήγησαν να αρχίσει να δημιουργεί έργα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Η εργασία του εστιάζετε σε παντός είδους εικαστικές δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά που βρίσκει στο αστικό περιβάλλον των πόλεων που κινείται ως απορρίμματα.
Αγαπημένες δημιουργίες του οι γλυπτικές φόρμες με το μέταλλο να πρωτοστατεί, λαμαρίνες, γρανάζια, βίδες και διάφορα άλλα μηχανικά στοιχεία στα χέρια του μετατρέπονται σε έργα τέχνης και εικαστικής έκφρασης.
Ο Στέλιος Ταντούρης εδώ και μερικά χρόνια θέλοντας να αναδείξει την χρήση των ανακυκλώσιμων υλικών στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας έχει ιδρύσει και διαχειρίζεται μια επιτυχημένη και μεγάλη διαδικτυακή ομάδα με δημιουργίες και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.
Η ομάδα δίνει βήμα και παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα που δημιουργούν έργα τέχνης με ανακυκλώσιμα υλικά δείχνοντας ότι ακόμα και από κατώτερης καταγωγής υλικά μπορεί να παραχθεί τέχνη καθώς παράλληλα ευαισθητοποιεί και το κοινό να στραφεί προς την έννοια της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής προστασίας.
Είναι ενεργό μέλος εικαστικών συλλόγων.
Έχει λάβει μέρος με δημιουργίες του σε πάνω από εκατό εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και κριτικές για τα έργα του εκ των οποίων αρκετά βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές του εξωτερικού.
Αρθρογραφεί τακτικά σε μέσα μαζικής ενημέρωσης με θέματα που αφορούν την τέχνη, το περιβάλλον και την προστασία του.
Συμβάλει με ομιλίες του σε εκδηλώσεις φορέων, συνέδρια και ημερίδες που προάγουν την τέχνη,τον πολιτισμό, την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και κατ’ επέκταση την προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι βραβευμένος με Green Award για την έμπνευση και ίδρυση του περιβαλλοντικού εθελοντικού προγράμματος
“Regenesis” το οποίο χρησιμοποιεί την τέχνη ως όχημα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε περιβαλλοντικά προβλήματα καθώς και την απόκτηση περιβαλλοντικού ήθους και ηθικής.
Μεταξύ των δραστηριοτήτων του συμπεριλαμβάνεται και η ενεργή συμμετοχή του σε Συλλόγους Εθελοντών και Ομάδων Πολιτικής Προστασίας.
Είναι ενεργός ακτιβιστής
σε δράσεις που αφορούν την απορρύπανση του περιβάλλοντος καθώς και σε εκδηλώσεις που αφορούν την προστασία του.
Συμμετέχει σε πάμπολλες εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης δημιουργώντας έργα που διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας αλλά και για φιλοζωικούς σκοπούς με γνώμονα την άποψη του ότι όλα τα όντα έχουν την ίδια εγγενή αξία και δικαιώματα.
Όπως ο ίδιος δηλώνει η υποψηφιότητα του ως Βουλευτής στις επικείμενες εκλογές είναι στάση και έκφραση αντίδρασης και διαμαρτυρίας για την απαξίωση των ζωών μας, για την αδιαφορία που δείχνουν οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές των τελευταίων ετών όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, των αγωνιών και των προβλημάτων τους καθώς και της προσπάθειας τους για ένα καλύτερο αύριο.
Επιθυμία του είναι να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους πολίτες της Δυτικής Αττικής να ξανακερδίσουν τις ζωές τους ,το χαμόγελο τους και να αποκαταστήσουν το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον που διαβιούν.

Στέλιος Ταντούρης

Υποψήφιος Βουλευτής του Πράσινου Κινήματος στη Δυτική Αττική