Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ – Δημοσιεύθηκαν τα πρώτα ονόματα

Έναν ενδιαφέρον εκλογικό χάρτη με τους υποψηφίους βουλευτές του Πράσινου Κινήματος στις 8 εκλογικές ενότητες του λεκανοπεδίου ετοίμασε η έγκυρη free press εφημερίδα της Αττικής TODAY Press.
Χαρακτηριστικά στο καλοδουλεμένο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Γκόντζου τονίζεται: “Σε θέση μάχης για τις επικείμενες εκλογές είναι και το Πράσινο Κίνημα, που εκφράζει τον «πράσινο» χώρο στην Ελλάδα. Οι πιθανότητες εκλογιμότητας είναι πάρα πολλές και τα ψηφοδέλτια καταρτίζονται και ετοιμάζονται για τις επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Το Πράσινο Κίνημα θα στηριχθεί στη μεγάλη εκλογική επιτυχία των Περιφερειακών εκλογών του 2019, όπου στην Αττική με αυτόνομο σχήμα εισέπραξε 30.000 ψηφοδέλτια, εκλέγοντας δύο (2) περιφερειακούς συμβούλους.
Αντίστοιχη επιτυχία υπήρξε και στα «πράσινα» ψηφοδέλτια του Πράσινου Κινήματος σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Με δεδομένο ότι στις εκλογές του
2019, ο επικεφαλής του Πράσινου Κινήματος, Κώστας Καλογράνης, βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, τώρα που έχει επανέλθει, υπάρχει αισιοδοξία, αφού τα ψηφοδέλτια είναι πολλαπλώς ισχυροποιημένα. Ο στόχος του Πράσινου Κινήματος για την Αττική είναι τα 70.000 ψηφοδέλτια. Αν ο στόχος επιτευχθεί, τότε το Πράσινο Κίνημα βάζει σοβαρή υποθήκη να είναι στη Βουλή.”
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ:

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει:

“Μάλιστα, πρόσφατα ο επικεφαλής του Περιφερειακού σχήματος του Πράσινου Κινήματος, Νίκος Παπαδάκης, εκλέχτηκε από τους αυτοδιοικητικούς (περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους), ως ο πρώτος «πράσινος» αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, για να τρέξουν στην Αττική τα θέματα Ανακύκλωσης. Μία σημαντική επιτυχία που ενδυνάμωσε περισσότερο το Πράσινο Κίνημα. Κι ενώ οι πρώτοι «πράσινοι» υποψήφιοι βουλευτές που σας παρουσιάζουμε έχουν ήδη κλειδώσει, υπάρχουν συζητήσεις με αρκετούς αυτοδιοικητικούς, που θέλουν να ενταχθούν στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από 15 ημέρες, αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος συμμετείχε στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας. Στο περιθώριο του επίσημου προγράμματος έγιναν πολλές συζητήσεις για τις μεγάλες επιτυχίες του Πράσινου Κινήματος σε όλη την Ευρώπη.
Μάλιστα, υπήρξε και ιδιαίτερη επαφή με τον πρώτο «πράσινο» πρωθυπουργό, τον Dritan Abazovic από το Μαυροβούνιο. Η πεποίθηση όλων είναι ότι ήρθε η
ώρα και στην Ελλάδα να εκπροσωπηθεί αυτόνομα ο «πράσινος» χώρος στο Κοινοβούλιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες
στην Ευρώπη που δεν υπάρχει αυτόνομη «πράσινη» κοινοβουλευτική ομάδα.
Κι ενώ οι συζητήσεις για την ενοποίηση του «πράσινου» χώρου είναι σε εξέλιξη, στο Πράσινο Κίνημα έχουν ήδη «κλειδώσει» οι πρώτες υποψηφιότητες.

Στην Α’ Αθηνών, θα κατέλθει η Συμπρόεδρος Ρία Ακρίβου, η οποία σε αυτή την εκλογική περιφέρεια, σε παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση είχε συγκεντρώσει περίπου 9.000 ψήφους. Μαζί της θα είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και γνωστός δημοσιογράφος, Νίκος Καραμπάσης (σ.σ. ο πρώην Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΜεΡΑ25, στον οποίο πιστώθηκε εν πολλοίς η είσοδος στη Βουλή, το 2019). Επίσης, ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Σκούτας και το υψηλόβαθμο στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Ερρίκος Λιάπης, όπως επίσης και από τη Συντονιστική Γραμματεία της νεολαίας του Πράσινου Κινήματος, η Κατερίνα Βάλλα. Ίσως να είναι υποψήφιος και ο γνωστός συγγραφέας μοσιογράφος και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του Πράσινου Κινήματος, Χρήστος Χαλαζιάς.

Στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι υποψήφιοι οι δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Πράσινου Κινήματος. Ο επικεφαλής του περιφερειακού σχήματος και Αντιπρόεδρος του
ΕΔΣΝΑ, Νίκος Παπαδάκης, και ο Παναγιώτης Αλεβίζος. Μαζί τους θα είναι και ο ελεύθερος επαγγελματίας Μιχάλης Βιρβίλης, ο οποίος δραστηριοποιείται με τις ενεργειακές κοινότητες, αλλά και ο απόστρατος υποναύαρχος του Λιμενικού Κώστας Γκώνιας, ο οποίος είναι γνωστός για τη συγγραφή των δικαιωμάτων των θαλάσσιων επιβατών, που έτυχαν και νομοθετικής ρύθμισης.
Στο Νότιο Τομέα, θα είναι και ο δικηγόρος Μανώλης Δημητρέλης, αλλά και η Ειρήνη Ξανθοπούλου, η οποία έκανε εξαιρετική επίδοση στις περιφερειακές εκλογές.
Στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι ο γνωστός αυτοδιοικητικός, επικεφαλής του Οργανωτικού Τομέα του Πράσινου Κινήματος και υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου, Άγγελος Νταβίας. Μαζί του, ο γνωστός ασφαλιστής Νίκος Αλεξανδρής, ο ελεύθερος επαγγελματίας Κώστας Βουβουδάκης, ο ειδικός για θέματα υδάτων Τάκης Μεταξάτος, η επιχειρηματίας Χρυσαυγή Μακρή και η τραπεζική υπάλληλος Γιούλη Κατσουλιέρη. Ίσως να είναι υποψήφια και η δημοσιογράφος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος, Έλενα Χορέβα.

Στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, ο (εκ μετεγγραφής από το ΜεΡΑ 25), οικονομολόγος και Πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος, Γιάννης Κυριακόπουλος, όπως επίσης και ο Διευθυντής του Πράσινου Ιδρύματος, Χαράλαμπος Κόττης. Μαζί τους θα είναι και απόστρατος στρατιωτικός Αμβρόσιος Χριστοδούλου, ενώ υπάρχουν συζητήσεις και με τρεις γυναίκες που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση.

Η Ανατολική Αττική θα είναι σίγουρα μία από τις εκλογικές περιφέρειες που θα έχει ο επικεφαλής Κώστας Καλογράνης. Οι 8.000 ψήφοι που είχε λάβει σε παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση, αλλά και οι διασυνδέσεις που έχει με δημάρχους και υποψηφίους δημάρχους, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Μαζί του θα είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος Βαγγέλης Θεοδώρου, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση στις περιφερειακές εκλογές. Επίσης, ο μαραθωνοδρόμος και επικοινωνιολόγος Ανδρέας Καλογερόπουλος. Θεοδώρου και Καλογερόπουλος εκπροσωπούν και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, αφού προεδρεύουν σε ΚΟΙΝΣΕΠ με οικολογικό χαρακτήρα. Από τη νεολαία του Πράσινου Κινήματος, θα είναι ο Μιχάλης Χατζηαγγελής, ο οποίος είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Στο ψηφοδέλτιο θα είναι, επίσης, και ο προπονητής μπάσκετ Κώστας Φώτσης, που επίσης έκανε εξαιρετική εμφάνιση στις περιφερειακές εκλογές.

Στη Δυτική Αττική, θα είναι υποψήφιοι ο γνωστός συνδικαλιστής των λαϊκών αγορών, Νίκος Ντούρος. Μαζί του θα είναι και η Αναστασία Κριεκούκη, η οποία ήταν πρώτη στις περιφερειακές εκλογές και έχασε για λίγο την έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην Α΄ Πειραιά υπάρχει συνωστισμός από… γυναίκες. Σίγουρες θεωρούνται οι Παναγιώτα Κουβάτσου και Κωνσταντίνα Μπόγρη, οι οποίες έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στις περιφερειακές εκλογές. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι και ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Λάμπρος Σπάθης.

Στη Β΄ Πειραιά, μαζί με τη Χρυσούλα Δέδε, η οποία ήταν πρώτη στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο, θα είναι και ο αυτοδιοικητικός δημοσιογράφος Πέτρος Κουβάτσος. Επίσης, θα υπάρχει εκπροσώπηση και από τη νεολαία του Πράσινου Κινήματος. Πιθανόν να είναι υποψήφιος και ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του Πράσινου Κινήματος και ιστορικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης, Λουκάς Τουμαζάτος.

Το «Πράσινο Κίνημα» έχει κλειδώσει σε όλη την Ελλάδα περίπου 200 υποψηφίους βουλευτές και είναι σε αναμονή για το αποτέλεσμα των διεργασιών της ενοποίησης του Πράσινου χώρου. Καταλυτική ημερομηνία είναι η 10η Ιουλίου. Αν μέχρι τότε δεν έχει ευοδωθεί η ενοποίηση του Πράσινου χώρου, το Πράσινο Κίνημα θα προχωρήσει κλείνοντας τα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ο επικεφαλής Κώστας Καλογράνης έχει βάλει βέτο να μην συμμετέχει σε
καμία συζήτηση ενοποίησης του πράσινου χώρου ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, τον οποίο θεωρεί πολιτικά εθνομηδενιστή. Μάλιστα, θέλοντας να τονίσει τον πατριωτικό χαρακτήρα του Πράσινου Κινήματος, η δεύτερη έδρα που θα δηλώσει θα είναι η Ροδόπη. Και αυτό, για να υπερασπιστεί σημειολογικά την πάγια θέση του Πράσινου Κινήματος, να
πάψει να λειτουργεί το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και να συγχωνευτεί με αυτό της Θεσσαλονίκης.”