ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Fast track ρουσφέτια της κυβέρνησης στο Ελληνικό

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καταγγέλλει τις νέες ειδικές κατ’ εξαίρεση ρυθμίσεις για τις οικοδομικές άδειες, τις χρήσεις γης και τον πολεοδομικό σχεδιασμό στο Ελληνικό που προβλέπει η σχετική τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση.
Με την τροπολογία αυτή, η Lamda Development απέκτησε ξανά τη δυνατότητα να περιφράξει τμήματα του Μητροπολιτικού Πάρκου και εξασφάλισε fast track διαδικασίες απλούστευσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών για όλες τις άδειες και εργασίες που σχετίζονται με την ανέγερση κάθε τύπου οικοδομής μέσα στο Ελληνικό.
Ακόμη στη διάταξη προβλέπεται ότι εγκαταστάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως κατεδαφιστέες θεωρούνται ως «ήδη κατεδαφισθείσες», ανεξαρτήτως αν έχουν κατεδαφιστεί ή όχι!
Ενώ εξασφάλισε ακόμη και το ελεύθερο να αλλάξει η εταιρεία κατά βούληση τα ήδη εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια, σχέδια πόλεως, πολεοδομικές μελέτες και ειδικούς όρους χρήσης και δόμησης που έχουν θεσπιστεί για το Ελληνικό.
Παράλληλα, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ θέλει να φέρει στη δημοσιότητα μια σημαντική πληροφορία περί μιας «αλλαγής» στα σχέδια του Ομίλου Λάτση αναφορικά με το έργο του Ελληνικού. Συγκεκριμένα η Lamda ετοιμάζεται να κόψει ένα πρώτο τμήμα από το παραλιακό φιλέτο του Ελληνικού σε οικόπεδα τα οποία θα πουλήσει.
Η κατάτμηση σε οικόπεδα και η πώληση της γης του Ελληνικού εμφανίζεται στα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου της Lamda για το κομμάτι οικιστικής ανάπτυξης του Ελληνικού που αφορά συγκεκριμένα τις 27 ανεξάρτητες πολυτελείς κατοικίες, δηλαδή τις βίλες πάνω στο παραλιακό μέτωπο, για τις οποίες μάλιστα η εταιρεία έχει ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι τις έχει προπωλήσει.

Σε δηλώσεις του ο Συμπρόεδρος του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Κώστας Καλογράνης ανέφερε σχετικά: “Δυστυχώς, με την κλασσική κυβερνητική μέθοδο της κατάθεσης τροπολογιών μέσα σε άσχετα νομοσχέδια έχουμε νέα μπαράζ προνομιακών ρυθμίσεων υπέρ της εταιρείας LAMDA DEVELOPMENT που έχει αναλάβει την επένδυση στο Ελληνικό. Η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε, εν ολίγοις κάνει ό,τι αλλαγές χρειαστούν ώστε να εξυπηρετήσει το νέο της σχέδιο για την πώληση μεγάλους μέρους του Ελληνικού ως οικόπεδα. Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καταγγέλλει αυτήν την τακτική και εκφράζει την δυσφορία του για τα κυβερνητικά “δωράκια” στους “επενδυτές” σαν άλλος Άη Βασίλης, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.”