ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργία. – Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί

 

Το Πράσινο Κίνημα, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ενώνουμε τη φωνή μας, με όλη την κοινωνία και απαιτούμε:

  • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
  • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών αποκλειστικά και μόνο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
  • Να σταματήσει η υποβάθμιση του σιδηρόδρομου και να αναπτυχθεί, όπως στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.
  • Να σταματήσει η δημόσια τηλεόραση (κρατική και ιδιωτική) να είναι μονόπλευρη στην αντιμετώπιση της ειδησεογραφίας.

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστον νέα παιδιά. Το Πράσινο Κίνημα 7 μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα, με σχετικό Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Δυστυχώς κανένα από τα συστημικά ΜΜΕ, δεν το πρόβαλε… Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη. Ο καθένας, αλλά και όλοι μαζί, θέλουμε να εκφράσουμε με τον δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή γι’ αυτό που συνέβη στα Τέμπη. Ραντεβού όλοι στις 11.00 στο Σύνταγμα.

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί.

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green για τη ζωή μας