ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζουμε τον αγώνα των πολιτών κατά της εκτροπής του Αχελώου

· Οι Δήθεν Άριστοι και οι Δήθεν Αριστεροί σκέφτηκαν, να βυθίσουνε στο νερό μία κωμόπολη για να δημιουργηθεί ένα … φράγμα

Με εκπροσώπους του Συνδέσμου Κατακλυζόμενων Μεσοχώρας «Ο ΑΧΕΛΩΟΣ» συναντήθηκε το Πράσινο Κίνημα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδίκασης από το E’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας της προσφυγής που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Κατακλυζομένων Μεσοχώρας, “Ο ΑΧΕΛΩΟΣ”, κατά της νέας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Η προσφυγή κατατέθηκε από τον Σύνδεσμο στο ΣτΕ στις 7 Φεβρουαρίου του 2022.

Τον Σύνδεσμο Κατακλυζομένων Μεσοχώρας, “Ο ΑΧΕΛΩΟΣ”, εκπροσώπησαν η πρόεδρος Νίκη Οικονόμου και ο ειδικός γραμματέας Μάριος Ευαγγελίδης. Το Πράσινο Κίνημα, εκπροσώπησαν ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης και ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Νίκος Παπαδάκης. Το Πράσινο Κίνημα, εξέφρασε για ακόμα μία φορά την σταθερή του θέση, υπέρ των πολιτών που αγωνίζονται να μην πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο. Ένα φαραωνικό έργο που εδώ και σαράντα χρόνια δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί. Έχει απορριφθεί 7 φορές από το ΣτΕ. Έχει σχεδιαστεί με τεχνικές προδιαγραφές του προηγούμενου αιώνα, οι οποίες είναι πλέον παρωχημένες. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας στέλνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί δεν έχουμε εναρμονιστεί με τους νέους διαχειριστικούς χάρτες υδάτων, οι οποίοι δεν συνάδουν με την εκτροπή του Αχελώου. Αλλά και οι επιστήμονες, έχουν σοβαρές ενστάσεις μιλώντας ακόμα και για σεισμικές δονήσεις, που μπορεί να προκληθούν στην περιοχή.

Το σχέδιο, να βυθίσουνε μία ολόκληρη κωμόπολη κάτω από το νερό για να γεμίσει ένα φράγμα, δεν συνάδει με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές. Η κουτοπονηριά, να γίνει κατάτμηση του έργου για να ξεπεραστούν τα θέματα δικαιοσύνης, δεν ταιριάζει σε μία σύγχρονη ανεπτυγμένη χώρα.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «40 χρόνια κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι θα γίνει το φράγμα του Αχελώου και φυσικά δεν γίνεται. 40 χρόνια λένε ότι θα φέρουν νερό στον κάμπο της Θεσσαλίας και φυσικά αποτυγχάνουν. Η δικαιοσύνη απορρίπτει το έργο, οι επιστήμονες κινδυνολογούν για δημιουργία σεισμικών δονήσεων και η Ε.Ε. μας στέλνει στο Ευρωδικαστήριο. Οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού είναι τεράστιες. Ξοδέψανε τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών σε άχρηστες εργολαβίες. Και τώρα, ουσιαστικά κατάτμησαν το έργο για να ξεγελάσουν τη δικαιοσύνη. Κάποια στιγμή, αυτά τα παρωχημένα μυαλά, πρέπει να καταλάβουν ότι θα λογοδοτήσουν στη νεολαία και τις επόμενες γενιές. Γιατί η Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ και δεν είναι fake news…»

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green για τη ζωή μας