ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στην επιτυχημένη πράσινη γωνιά των Λιαπάδων

Την πράσινη γωνιά των Λιαπάδων της Κεντρικής Κέρκυρας, επισκέφθηκε το Πράσινο Κίνημα, στο πλαίσιο, της περιοδείας που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα. Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος, αποτελούνταν από τον συμπρόεδρο και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα Κώστα Καλογράνη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Παπαδάκη και τον υποψήφιο βουλευτή Κέρκυρας του Πράσινου Κινήματος, Σπύρο Θύμη. Μαζί και ο στατιστικολόγος και ειδικός στα θέματα ανακύκλωσης Θοδωρής Βώρος.
Η πράσινη γωνιά των Λιαπάδων, είναι μία καλή πρακτική και ένα παράδειγμα προς μίμηση, από εθελοντές ενεργούς πολίτες, οι οποίοι λειτουργούν την ανακύκλωση, επανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση στη σωστή τους διάσταση. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της πράσινης γωνιάς των Λιαπάδων, έχουν ανακυκλωθεί και ανακτηθεί περίπου 300 τόνοι απορριμμάτων. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η δημοτική αρχή της Κεντρικής Κέρκυρας, δεν έχει σταθεί αρωγός στην πολύ καλή προσπάθεια των ενεργών πολιτών της Κεντρικής Κέρκυρας.


Μετά την παρουσίαση των πράσινης γωνιάς, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την ανακύκλωση και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Ο αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Νίκος Παπαδάκης, ενημέρωσε για το υπο δρομολόγηση πρόγραμμα των Γωνιών Ανακύκλωσης της Αττικής και για το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης που υπάρχει και λειτουργεί στην Αττική. Μάλιστα, θα παρθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες για να υπάρξει στο μέλλον μία σημειολογική αδελφοποίηση της πράσινης γωνιάς των Λιαπάδων και μίας Γωνιάς Ανακύκλωσης της Αττικής.

Μετά την συνάντηση, ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του Πράσινου Κινήματος , Κώστας Καλογράνης, έκανε την εξής δήλωση: “Η πράσινη γωνιά των Λιαπάδων της Κεντρικής Κέρκυρας, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Οι εθελοντές, ενεργοί πολίτες έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Για εμάς, στο Πράσινο Κίνημα, η ανακύκλωση, επανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση είναι στον πυρήνα των πολιτικών μας. Με την συμμετοχή μας στην επόμενη Βουλή, θα αναδείξουμε αυτές τις πολιτικές και θα επιβραβεύσουμε τους πολίτες που συμμετέχουν”.

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη