ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Σε ζωντανή μετάδοση στην ΕΡΤ 3 για την Ανακύκλωση

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στην Κέρκυρα, φιλοξενήθηκε σε ζωντανή μετάδοση στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Περίμετρος», με την Κατερίνα Ρενιέρη, όπου ενημέρωσε για την Ανακύκλωση.
Το Πράσινο Κίνημα δίνει μεγάλο βάρος έχοντας καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ανακύκλωση, την Διαλογή στην Πηγή, την Ανάκτηση και Επαναχρησιμοποίηση, αυτό που λέμε, δηλαδή, Κυκλική Οικονομία και η Βόρεια Κέρκυρα έχει 160 Γωνιές και Σημεία Ανακύκλωσης έχοντας και τη μοναδική Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα, την κα Σπυριδούλα Κόκκαλη.
Όπως εξήγησε ο κ. Καλογράνης μιλώντας και στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Κέρκυρα, κ. Γιάννη Ανδριώτη, το Πράσινο Κίνημα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί, έκανε αυτοψία στις Πράσινες Γωνιές της περιοχής και σε συνδυασμό με την Περιφερειακή παράταξη του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής, «Αττική Πράσινη περιφέρεια» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παπαδάκη, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, έχουν εξαγγελθεί περισσότερες από 1.000 Γωνιές Ανακύκλωσης στην Αττική, οπότε είναι αυτονόητη η συνεργασία των δύο περιοχών.
Στο ερώτημα αν θα μπορούσε αυτό το μοντέλο της ανακύκλωσης να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές, ακόμα και σε όλη τη χώρα αν γίνεται, και να υπάρχει μία ενιαία πολιτική γύρω από την Ανακύκλωση ο Κώστας Καλογράνης απάντησε: “Θα μπορούσε να γίνει. Το Πράσινο Κίνημα έχει μία μοντελοποιημένη πρόταση για την Ανακύκλωση, στο πλαίσιο της διαχείρισης απορριμμάτων, η οποία πραγματικά μπορεί να υλοποιηθεί σε όλη τη χώρα.” Μάλιστα, ο κ. Καλογράνης συμπλήρωσε ότι ήδη στην Αττική λειτουργεί το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης όπου συλλέγονται με διαφάνεια όλα τα στοιχεία και μπορείς πλέον να διορθώνεις τα όποια λάθη και να προχωράς σε βελτιωτικές κινήσεις. “Αυτό θα έπρεπε να γίνει σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας”, τόνισε ο κ. Καλογράνης ώστε να γίνει ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Τέλος, ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος και επικεφαλής των εκλογών του κόμματος θύμισε πως «στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται και η Πράσινη Μετάβαση όπου ένας βασικός πυλώνας είναι όλες αυτές οι Πράσινες πολιτικές που θα τις δούμε να εξελίσσονται μπροστά μας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Εδώ μπορείτε να δείτε και τη συνέντευξη που παραχώρησε σε ζωντανή μετάδοση ο κ. Καλογράνης στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος».

https://www.youtube.com/watch?v=M67_f-koFIM

 

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη