Το Πράσινο Κίνημα τιμά και φέτος, την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020, την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Τι κι αν συμπληρώνονται 47 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι σαν να ακούστηκαν μόλις χθες, επισημαίνει στο μήνυμά του το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος, επισημαίνοντας ότι αν το Πολυτεχνείο συνέβαινε σήμερα μαζί με το “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” στο σύνθημα θα εμπεριείχε και μήνυμα για την Κλιματική Αλλαγή και την Προστασία του Περιβάλλοντος.
Με πυξίδα τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου, χρέος όλων μας είναι κόντρα στις επιταγές και τον αυταρχισμό των ισχυρών του κόσμου, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία και την ενίσχυση της δημοκρατίας μας, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη των κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας.
Ειδικότερα σήμερα όπου το σύνθημα “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία”μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ:
ΨΩΜΙ γιατί η δεκαετής περίοδος των μνημονίων και οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας έχουν φτωχοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πολίτες της χώρας μας.
ΠΑΙΔΕΙΑ γιατί τα κόμματα του κοινοβουλίου έχουν συστηματικά υποβαθμίσει την εκπαίδευση στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι νέοι αφενός να μην παίρνουν εφόδια για την 4η βιομηχανική επανάσταση, που ειναι προ των πυλών, αφετέρου κάθε εκπαιδευτική χρονιά να κλείνει με βασικές ελλείψεις…
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γιατί εργαλειοποιώντας την οικονομική κρίση και την πανδημία, τα ξεπερασμένα και χρεοκοπημένα ιδεολογικοπολιτικά κόμματα εξουσίας, προσπαθούν να μειώσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης έκανε την εξής δήλωση:
“Το Πράσινο Κίνημα βαδίζει στο δρόμο του Πολυτεχνείου, στο δρόμο των συνθημάτων του, στο δρόμο της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό. Σε έναν αγώνα ο οποίος είναι δύσκολος και διαρκής.
Ο αγώνας για το Πολυτεχνείο έδειξε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, αρκεί να μην αφήσουμε τη λήθη να υπερτερήσει της μνήμης”.