ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Περιοδεία στη Μεσσηνία, την Παρασκευή και το Σάββατο

Στην Μεσσηνία θα κάνει περιοδεία μικτό κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος και του Πράσινου Ιδρύματος «Θεόφραστος», την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου 2022. Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος, απαρτίζεται από τον συμπρόεδρο Κώστα Καλογράνη, το γενικό γραμματέα Λάμπρο Σπάθη και τον εκπρόσωπο τύπου Νίκο Καραμπάση. Το Πράσινο Ίδρυμα «Θεόφραστος», θα εκπροσωπεί ο πρόεδρος Νίκος Παπαδάκης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Κυριακόπουλος.

Το μικτό κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος και του Πράσινου Ιδρύματος «Θεόφραστος», θα συνομιλήσει με τα κινήματα πολιτών που εναντιώνονται στο σχεδιαζόμενο έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Επίσης, θα γίνει αυτοψία και στους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Πράσινο Κίνημα, από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στο φαραωνικό έργο που σχεδιάστηκε, με σειρά δημοσίων παρεμβάσεων. Είμασταν το πρώτο κόμμα που δημοσιοποιήσαμε το περίφημο έγγραφο το 2018, που είχε «κρυμμένο», σε κάποιο συρτάρι η προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης, δημοσιοποιήσαμε τη σημαντική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ουσιαστικά απένταξε από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις το συγκεκριμένο έργο, αφού δεν ακολουθεί τους βασικούς κανόνες, ανακύκλωσης, επανάκτησης, επαναχρησιμοποίησης της Ε.Ε. Το συγκεκριμένο έργο είναι ουσιαστικά «κατηγορούμενο», στο κείμενο των 17 σελίδων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διότι εκτός από υπερδιαστασιολογημένο είναι και υπερκοστολογημένο, με ότι αυτό συνεπάγεται…