ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές την Πράσινη Συμφωνία

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, στηρίζει τον αγώνα των “πρασίνων” ευρωβουλευτών, όλης της Ευρώπης, για να ψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο, η Πράσινη Συμφωνία και καλεί, όλους τους έλληνες ευρωβουλευτές να την υπερψηφίσουν. Δυστυχώς η Ελλάδα, το 2019, δεν εξέλεξε “πράσινο” ευρωβουλευτή, για να μπορέσει να ηγηθεί μίας τέτοιας προσπάθειας. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη στις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου, να στηριχθεί το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και να εκλέξει Έλληνα “πράσινο” ευρωβουλευτή. Για να είμαστε παρόντες στις μεγάλες μάχες του ευρωκοινοβουλίου.

Είναι μια εβδομάδα κλειδί για την αποκατάσταση της φύσης!
Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαγάγει την τελική του ψηφοφορία για το Νόμο Αποκατάστασης της Φύσης.

– Θα υποστηρίξει το ΕΛΚ, το κόμμα της Προέδρου της Κομισιόν, Ursula von der Leyen την Πράσινη Συμφωνία ή θα την σκοτώσουν;
Το Green Deal γεννήθηκε στον απόηχο του Πράσινου Κύματος το 2019. Αλλά είναι ελλιπής χωρίς το Νόμο Αποκατάστασης της Φύσης. Αυτός ο νόμος θα θέσει δεσμευτικούς στόχους για τα κράτη μέλη της ΕΕ για την αποκατάσταση της φύσης της Ευρώπης.
Θα αποκαταστήσει τουλάχιστον το 20% των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών, θα προστατεύσει τα ευάλωτα οικοσυστήματα, θα αποκαταστήσει 25.000 χλμ ποταμών και θα φυτέψει τρία δισεκατομμύρια επιπλέον δέντρα. Ο Νόμος για την Αποκατάσταση της Φύσης αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι για το περιβάλλον μας!
Το περασμένο Καλοκαίρι, συντηρητικοί και ακροδεξιοί πολιτικοί προσπάθησαν να σαμποτάρουν το νόμο. Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και των κρατών μελών, επιτέλους καταλήξαμε σε συμφωνία. Τώρα, το ερώτημα είναι εάν το ΕΛΚ θα κρατήσει το λόγο του.

Θα υπάρχει Green Deal ή No Deal;