ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Νέα κηλίδα για την κυβέρνηση το λουκέτο που επιχειρεί να βάλει στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Το Πράσινο Κίνημα θα πρωτοστατήσει για να διαφυλαχτεί το “Χαμόγελο του παιδιού” και το σπουδαίο έργο που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Έργο που κανονικά όφειλε να κάνει η πολιτεία.
Το πράσινο Κίνημα δεν μπορεί να δεχτεί ότι με λουκέτα απειλούνται τουλάχιστον 14 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του «Χαμόγελο του Παιδιού», και με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί τον πρόεδρο του, κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο να αφήνει σοβαρές αιχμές για την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε για την κα Μιχαηλίδου: «Κάνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει πολύ χρήμα από πίσω. Είναι αποδεδειγμένα αυτό και διαχρονικό, που ακολουθείται από συγκεκριμένο φορέα. Μήπως ενοχλεί ότι γίναμε το κέντρο αναφοράς;».
Όπως σημειώνουν από το “Χαμόγελο του Παιδιού” βάσει της Υπουργικής Απόφασης:
– Υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των δομών Δημόσιων (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – ΝΠΔΔ), των εκκλησιαστικών και των Ιδιωτικών (Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου – ΝΠΙΔ)
– Δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη!
– Προβλέπονται σειρά κτιριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές!
– Υπαγορεύεται η φιλοξενία σε Δημόσιες δομές (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – ΝΠΔΔ) και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα και μετά από τεράστια ταλαιπωρία του παιδιού διερεύνηση φιλοξενίας του σε ιδιωτικό χώρο φιλοξενίας. Σε κάθε περίπτωση δεν κινείται με γνώμονα το καταλληλότερο πλαίσιο για την περίπτωση του παιδιού.
– Η αποκατάσταση μέσω υιοθεσίας και αναδοχής αντιμετωπίζεται σαν αριθμός και με μόνο γνώμονα την εξατομικευμένη φροντίδα για το τραυματισμένο παιδί.
– Ο Οργανισμός διερωτάται πώς γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των Δημόσιων, των εκκλησιαστικών και των ιδιωτικών δομών. «Δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη, καθώς προβλέπονται σειρά κτιριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές» σημειώνει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: “Ειλικρινά, δεν περιμέναμε ως Πράσινο Κίνημα ότι θα χρειαζόταν να βγάλουμε ανακοίνωση για την σωτηρία του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Έναν από τους ελάχιστους οργανισμούς που λειτουργούν στη χώρα μας και έχουν την καθολική αναγνώριση των πολιτών για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, αφού δεν μπορεί να το κάνει αυτό, όπως έχει αποδειχτεί, η ελληνική πολιτεία. Κάτω τα χέρια από το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Μην βάλετε άλλη μία κηλίδα στην πολιτική σας. Το πράσινο Κίνημα θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια θωράκισης του “Χαμόγελου του Παιδιού” και αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει.”

Υπάρχει και Άλλος Δρόμος…
Go Green με το Πράσινο Κίνημα