Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Μία ασθένεια που μπορεί να νικηθεί

Η 25η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού και είναι αφορμή για όλους να αναλογιστούμε τα δεινά όσων νόσησαν ή νοσούν και να απαιτήσουμε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν με την ασθένεια καθώς ο καρκίνος σε όλες τους τις μορφές αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Το Πράσινο Κίνημα στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους ασθενείς και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν τη σοβαρή αυτή νόσο και τονίζει την αναγκαιότητα της εφαρμογής πολιτικών πρόληψης από την Πολιτεία αλλά και τη διασφάλιση φροντίδας για τους ανθρώπους που ζουν με την ασθένεια.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, Ρία Ακρίβου δήλωσε τα εξής: “Η 25η Οκτωβρίου αποτελεί μία ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινό αγώνα για να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού, μία ασθένεια που μπορεί να νικηθεί. Κλειδί σε αυτή τη μάχη είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Γνωστός είναι, επίσης, ο ρόλος του περιβάλλοντος για τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα στην περίπτωση του καρκίνου που επηρεάζεται και από εξωτερικούς παράγοντες, (εκτός τους ατομικούς) όπως οι χημικές ουσίες, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, πλαστικοποιητές, υπεριώδη ακτινοβολία, ιονίζουσα ακτινοβολία ή ακτίνες Χ, η περιβαλλοντική ρύπανση-μόλυνση, το βεβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον κ.ά.
Έτσι αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη καθιέρωσης πολιτικών επίλυσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Το Πράσινο Κίνημα έχει διατυπώσει επανειλημμένα τις προτάσεις του για το περιβάλλον που με την εφαρμογή τους και τα περιβαλλοντικά προβλήματα θα επιλυθούν και η ποιότητα ζωής των πολιτών θα βελτιωθεί”.

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη