ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Θεσμική συνάντηση με τον πρόεδρο των Φαρμακοποιών Κωνσταντίνο Λουράντο

Το πολύ σημαντικό θέμα της έλλειψης φαρμάκων και τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου των φαρμακοποιών, συζήτησε κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος με τον Πρόεδρο των Φαρμακοποιών Κωνσταντίνο Λουράντο.

Το Πράσινο Κίνημα, εκπροσώπησαν οι δύο συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, ο επικεφαλής του Οργανωτικού Άγγελος Νταβίας, η πρώην βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Νίκος Παπαδάκης.

Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος, ενημέρωσε για τις θέσεις του κόμματος όσον αφορά, το θέμα της Υγείας, την οποία θεωρεί Κοινό Αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Στο καυτό ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων το Πράσινο Κίνημα, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Λουράντο, για όλα όσα συμβαίνουν στην αλυσίδα της παραγωγής και διανομής φαρμάκων.
Η πολιτική πρόταση του Πράσινου Κινήματος, για το συγκεκριμένο θέμα συνοψίζεται στις εξής παραμέτρους:
• Αύξηση, του ποσού που υπάρχει στον προϋπολογισμό ετησίως, για τον ΕΟΠΥY
• Ενίσχυση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας
• Έλεγχος των εισαγωγών φαρμάκων και της διανομής τους στην Ελλάδα, μέσω του ολοκληρωμένου ψηφιακού μετασχηματισμού του κλάδου.
• Απαγόρευση των εξαγωγών φαρμάκων, για λόγους δημόσιας υγείας.

Σε κοινή δήλωσή τους οι δύο συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης επεσήμαναν τα εξής: «Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από έναν βαθύτατο γνώστη του θέματος, για το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας με την έλλειψη των φαρμάκων. Ο μακροβιότερος πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου, μας εξήγησε ενδελεχώς το πρόβλημα και εμείς του παρουσιάσαμε τις θέσεις μας, στις οποίες υπήρχε σύμπλευση. Για εμάς στο Πράσινο Κίνημα, όλα είναι θέμα πολιτικών επιλογών και αποφάσεων. Και αυτό θα φανεί σύντομα, όταν μετά από τις επικείμενες εθνικές εκλογές, θα συμμετέχουμε στην ελληνική Βουλή.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση — Η Πολιτική στην Πράξη