Το κόμμα στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις

Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις για την Εστίαση και την Παιδεία και καταγγέλλει τις πολιτικές της κυβέρνησης που από τη μία έχουν οδηγήσει σε απελπισία τους επαγγελματίες της Εστίασης και από την άλλη προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.
Συγκεκριμένα:

ΕΣΤΙΑΣΗ
Το Πράσινο Κίνημα καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί στερεί το Δικαίωμα στην Επιχειρηματικότητα σε χιλιάδες επαγγελματίες της Εστίασης, με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές της.

Ο εμπαιγμός του κλάδου από μια κυβέρνηση που δια του κ. Άδωνι Γεωργιάδη δηλώνει ότι: «…ότι όποιος εστιάτορας θέλει να του παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησής του, ευχαρίστως θα τα έπαιρνα…» έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Το Πράσινο Κίνημα συμπαραστέκεται στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των Επαγγελματιών και Εργαζομένων στην Εστίαση και συναφή επαγγέλματα. Στηρίζουμε την σημερινή κινητοποίηση “ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” και απαιτούμε άμεσες-ουσιαστικές λύσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις στην εστίαση είναι μικρομεσαίες, που ανήκουν στην ραχοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δεν θα ανεχτούμε να οδηγήσει στην φτωχοποίηση τους χιλιάδες Επαγγελματίες και εργαζόμενους στην Εστίαση. Αρκετά με τους μαθητευόμενους μάγους της πολιτικής και της οικονομίας. Αρκετά με τους νεοφιλελεύθερους. Σύντομα θα αντιληφθούν ότι ο φόβος και η αβεβαιότητα που πότισαν την Ελληνικά κοινωνία έχει μετατραπεί σε αγανάκτηση, οργή αλλά και αποφασιστικότητα για άμεση απαλλαγή από μία ακόμα κακή κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο.

ΠΑΙΔΕΙΑ
Για εμάς στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ο χώρος της Παιδείας είναι ένας προνομιακός χώρος συγκλήσεων πολιτικών των κομμάτων – της Πανεπιστημιακής κοινότητας – των Διδασκόντων – των Εκπαιδευόμενων – των παραγωγικών Φορέων. Δυστυχώς για το νεοφιλελεύθερο τμήμα της ΝΔ, που σήμερα κυβερνά (Μητσοτάκης – Κεραμέως – Χρυσοχοΐδης) τούτο δεν ισχύει. Απεναντίας με τις πολιτικές τους επιδιώκουν την ιδεολογική ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού στο χώρο της Παιδείας.

Τους πληροφορούμε ότι οι επιλογές τους δεν θα περάσουν. Θα ανατραπούν στους δρόμους – στα αμφιθέατρα – στα σχολεία. Στηρίζουμε και τις σημερινές κινητοποιήσεις των φορέων της παιδείας (Φοιτητών-πανεπιστημιακών Καθηγητών – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ).

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του εκτρώματος-νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοίδη. Ενός νομοσχεδίου που έχει τα εξής αντιεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά:

* περικόπτονται τουλάχιστον 1 στους 4 εισακτέους στα ΑΕΙ (-14.000), σε σχέση με πέρσι. Και το κάνει σήμερα! Σήμερα που οι απόφοιτοι της Γ’ Λυκείου βρίσκονται για δεύτερη χρονιά μακριά από τα σχολεία και τους καθηγητές τους. Στην πράξη έχουν να πάνε σχολείο από το Φεβρουάριο του 2020! Και μεγάλο μέρος δεν μπορεί καν να παρακολουθήσει ικανοποιητικά την τηλεκπαίδευση!

* λόγω της μείωσης των εισακτέων θα οδηγήσει στο κλείσιμο Πανεπιστημιακών τμημάτων κυρίως της Περιφέρειας, με συνέπεια και το brain drain (διαρροή-μετανάστευση εγκεφάλων στο εξωτερικό). Οποία πατριωτική πολιτική!!!

* θα εγκατασταθεί εντός του Πανεπιστημιακού χώρου η περίφημη Πανεπιστημιακή αστυνομία. Ρύθμιση αντιδημοκρατική, αναποτελεσματική και αντισυνταγματική. Μια ρύθμιση που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους πρυτάνεις, αλλά ακόμα και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργούς και τομεάρχες Παιδείας!

* προβλέπεται η τοποθέτηση καμερών ακόμα και στα αμφιθέατρα, την ώρα που συναθροίζονται οι φοιτητές ή κάνουν τις συνελεύσεις τους! Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης το είδαν αυτό;

Είναι ντροπή για την Ελλάδα της Δημοκρατίας, την Ελλάδα του Πολιτισμού και της Παιδείας να σχεδιάζονται και υλοποιούνται τέτοιου είδους πολιτικές στην παιδεία, όταν μάλιστα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821.

Στο Πράσινο Κίνημα κρατάμε άσβεστη τη ρήση του Ρήγα Βελεστινλή: Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.