ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η απόλυτη ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας – Μαίνεται για 14 ημέρες (!) η πυρκαγιά στη Ροδόπη

Το ΠΡΑΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του αλλά παράλληλα και τη μεγάλη του έκπληξη για το γεγονός ότι από τις 22 Οκτωβρίου (!) μαίνεται η φωτιά στο Παπικίο Όρος και για δύο ολόκληρες εβδομάδες δυστυχώς, δε μιλάει κανείς.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης, περίπου 11.500 στρέμματα έχουν καεί στο Παπίκιο Όρος, με τα 8.500 να βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Η φωτιά καίει κυρίως βλάστηση και όχι δασική έκταση, έχει περάσει και σε βουλγαρικό έδαφος και το έργο των πυροσβεστών της Βουλγαρίας είναι ακόμα πιο δύσκολο, καθώς η φωτιά είναι δίπλα σε πευκοδάσος.
Οικισμοί δεν κινδυνεύουν όμως η φωτιά έχει απλώσει αρκετά και κινδυνεύει να καεί ένα πυκνό δάσος που αποτελεί περιβαλλοντικό πνεύμονα.
Μάλιστα, ένας πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου.
Ελαφρά τραυματίστηκε κι ένας εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς σημειώθηκε πτώση δένδρων πάνω σε όχημα των εθελοντών. Όπως ενημερώνει η Ομάδα ο εθελοντής είναι καλά στην υγεία του.
Το Πράσινο Κίνημα καταγγέλλει τις ευθύνες της πολιτείας και την πρωτοφανή της αδράνεια όλων αυτών των ημερών, την έλλειψη ικανών εναέριων μέσων αλλά και για την πλήρη απουσία των τοπικών φορέων και, ειδικά της Περιφέρειας και των κυβερνητικών παραγόντων της περιοχής. Την ίδια στιγμή, απόλυτη “σιωπή” επικρατεί στα κεντρικά ΜΜΕ για την πρωτοφανή είδηση να καίγεται επί τόσες μέρες μια τεράστια έκταση και ενώ είμαστε πλέον στο Νοέμβριο.
Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς social της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας καθώς η τεράστια πυρκαγιά έχει “εξαφανιστεί” σαν να μην υπάρχει και προβάλλονται δραστηριότητες και συναντήσεις του Υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη.
Δυστυχώς, η Πολιτική Προστασία της χώρας μας ελπίζει να μας σώσει κάποια βροχή, ελπίζουμε όμως να μην δημιουργηθούν άλλα μεγαλύτερα προβλήματα.

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: «Για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε ως Πράσινο Κίνημα στις 5 Νοεμβρίου να εκδίδουμε δελτίο τύπου και να κάνουμε δηλώσεις για μία πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει από τις 22 Οκτωβρίου. Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης γενικότερα και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ειδικότερα τότε τι είναι. Πέρυσι το Καλοκαίρι άφηναν τις φωτιές να σβήνουν στη θάλασσα, τώρα ελπίζουν στις βροχές για να σβηστούν. Έτσι δεν πάμε πουθενά. Το Πράσινο Κίνημα είναι αναγκαίο να βρίσκεται στην επόμενη Βουλή και οι πολίτες το έχουν καταλάβει.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη