ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Επί πέντε μήνες στα σκοτάδια το ελικοδρόμιο της Σκοπέλου – Δεν μεταφέρονται οι ασθενείς

Το Πράσινο Κίνημα φέρνει στο προσκήνιο μία ακόμα υπόθεση που δείχνει τον λάθος δρόμο που ακολουθούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι επί πέντε ολόκληρους μήνες το ελικοδρόμιο της Σκοπέλου στερείται φωτισμού και καθίσταται απαγορευτική η χρήση του το βράδυ.
Πρόκειται για ένα θέμα εξόχως σοβαρό, καθώς η λειτουργία του αφορά στην επείγουσα αντιμετώπιση περιστατικών υγείας, με δεδομένη και την τραγική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας του νησιού.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πριν από δύο ημέρες, ασθενής με έμφραγμα αναγκάστηκε να διακομιστεί με μεγάλη καθυστέρηση, το επόμενο πρωί, αφού κανένα μέτρο δεν έλαβαν οι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση του προβλήματος της καταστροφής του απαραίτητου για το ελικοδρόμιο νυχτερινού φωτισμού ενώ μάλιστα ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι η επιχειρησιακή δυνατότητα του πλωτού ασθενοφόρου φτάνει μέχρι τα 5-6 μποφόρ.
Το Πράσινο Κίνημα, δεν ανακαλύπτει την πυρίτιδα όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από ανθρώπους της περιοχής το ελικοδρόμιο θα μπορούσε να έχει συνέχεια φωτισμό με φωτοβολταϊκά.
Το Πράσινο Κίνημα ζητά από τους αρμόδιους να λύσουν το πρόβλημα του νυχτερινού φωτισμού στο ελικοδρόμιο και να εξασφαλίσουν τη συντήρησή του. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει παράλληλα να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία Έλιους και Γλώσσας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Συμπρόεδρος του πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: “Και η αδιαφορία θα έπρεπε να έχει τα όριά της. Αυτό που συμβαίνει στην Σκόπελο είναι απαράδεκτο. Δεν είναι δυνατόν η αρμόδια δημοτική αρχή και όποιος άλλος έχει την ευθύνη να επιτρέπουν να παραμένει στα σκοτάδια την νύχτα το ελικοδρόμιο, επί πέντε μήνες. Επί της ουσία αφήνουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα και το Πράσινο Κίνημα θα το παρακολουθεί από κοντά.”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη