ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλβης

Το Δήμο Βόλβης επισκέφτηκε το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη Συνέντευξη Τύπου του κόμματος στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.
Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόλβης, κ. Διαμαντή Λιάμα και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν κοινούς κώδικες σε πολλά θέματα.
Η αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος αποτελούνταν από την Συμπρόεδρο του κόμματος, κα Ρία Ακρίβου, τον επικεφαλής του οργανωτικού του κόμματος και έμπειρο αυτοδιοικητικό, κ. Άγγελο Νταβία, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, κ. Νίκο Παπαδάκη, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, κ. Βαγγέλης θεοδώρου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής με μεγάλη ιστορία στα αυτοδιοικητικά της πρωτεύουσας, κ. Κώστας Καψής και ο εκπρόσωπος της οργάνωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, κ. Χρήστος Κατσιάνης.
Αρχικά, το Πράσινο Κίνημα ενημέρωσε τον δήμαρχο σχετικά με τις 100 θέσεις προγραμματικής σύγκλισης που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου στην ΔΕθ από τον Συμπρόεδρο του κόμματος, κ. Κώστα Καλογράνη και ακολούθως για την δυνατότητα συνεργασίας με τον Δήμο Βόλβης, σε “πράσινα” προγράμματα.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βόλβης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που υλοποιεί και αφορούν στην διαχείριση των υδάτινων πόρων του δήμου, την πλήρη αντικατάσταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά LED, την προστασία της λίμνης Βόλβης που έχει ενταχθεί στις περιοχές NATURA καθώς και το πρόγραμμα συνεργασίας του δήμου με το ΠΑΜΑΚ για Θερμοκηπιακό Πάρκο σε χώρο του δήμου για αξιοποίηση των δυνατοτήτων της υδροπονίας και της γεωθερμίας στην καλλιέργεια καλλωπιστικών φυτών.
Ο κ. Λιάμας στάθηκε ιδιαίτερα στην περιβαλλοντική καταστροφή που γίνεται στον Στρυμωνικό κόλπο και τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής από τις εξορύξεις μεταλλευμάτων – χρυσού στον όμορο δήμο Αριστοτέλη.
Από την συζήτηση για τις πράσινες καλές πρακτικές του Δήμου Βόλβης δεν μπορούσε να απουσιάζει η αναφορά στην διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση που υλοποιείται με διαχωρισμό (γυαλί, Χαρτί, Αλουμίνιο, πλαστικό).
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναλάβουν, με την πρώτη ευκαιρία, τη συνάντηση και να εξεταστούν οι τρόποι συνεργασίας.

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα