ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δύο μεγάλες εκλογικές επιτυχίες σε Γερμανία και Αυστρία

  • Ξανά Πρόεδρος της Αυστρίας ο «πράσινος» Van der Bellen
  • Μεγάλη αύξηση των Πρασίνων στις εκλογές της Κάτω Σαξωνίας

Συγχαρητήρια στον Alexander Van der Bellen, ο οποίος επανεκλέχθηκε Πρόεδρος της Αυστρίας το Σαββατοκύριακο! Είναι πρώην αρχηγός κόμματος των Αυστριακών Πρασίνων Die Grünen. Ο «πράσινος» Πρόεδρος της Αυστρίας εκλέχθηκε από την πρώτη εκλογή με μεγάλο ποσοστό, μεταξύ 7 υποψηφίων, με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.
Ο Συμπρόεδρός του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και ευρωβουλευτής από την Αυστρία Thomas Waitz έδωσε επίσης τα συγχαρητήριά του λέγοντας: «Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν εγγυάται μια ισορροπημένη και ικανή προεδρία Πάντα έβαζε πρώτο το αυστριακό και ευρωπαϊκό κοινό καλό. Είναι ένας ανεξάρτητος και έμπειρος ηγέτης. Συγχαίρουμε τον Van der Bellen και τους πολίτες της Αυστρίας για την επανεκλογή του. ”
Το Πράσινο Κίνημα, εύχεται καλή θητεία στον Πρόεδρο Van der Bellen για τη νέα του εντολή.

Συγχαρητήρια και στο GRÜNE Niedersachsen για το καλύτερο αποτέλεσμα κρατικών εκλογών για τους Πράσινους στην Κάτω Σαξονία με 14,5% των ψήφων! Πρόκειται για συνολική αύξηση 5,7 % σε σχέση με τις τελευταίες κρατικές εκλογές.
Τώρα, η κοινοβουλευτική τους ομάδα θα έχει 24 μέλη (+12), καθιστώντας την μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη από ποτέ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι και το μοναδικό δημοκρατικό κόμμα με κέρδη! Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, οι πολίτες επιθυμούν ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής ασφάλειας, της προστασίας του κλίματος και της κοινωνικής συνοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το GRÜNE Niedersachsen, θα είναι στη διοίκηση του κρατιδίου, μαζί με τους Σοσιαλιστές που αν και είχαν μείωση ποσοστών ήρθαν πρώτοι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εκλογές στη Γερμανία είναι με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Το Πράσινο Κίνημα, εύχεται καλή θητεία, στους «πράσινους» της Κάτω Σαξωνίας.

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη