ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δεν συνομιλούμε με τη Βαρωνία και τα τοξικά κόμματα της Οικολογίας.

Με αφορμή την κοινή συνάντηση άλλων «οικολογούντων» κομμάτων, που εκπροσωπούν τη Βαρωνία του Οικολογικού Χώρου, στην οποία συμμετείχαν η Συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, κα Evelyne Huytebroeck και το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και Γενική Γραμματέας της Ευρωομάδας των Πρασίνων/EFA, κα Βούλα Τσέτση, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ δηλώνει ότι δεν έδωσε το παρόν και δεν συμμετείχε σε καμία συμφωνία.

Δεν είμασταν παρόντες διότι έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη (και πρόσφατα στη ΔΕΘ), ότι δεν θα συνεργαστούμε με αυτούς που επί 4,5 χρόνια κυβέρνησαν με τον Σύριζα και συνυπέγραψαν μία σειρά από αντιπεριβαλλοντικές και αντικοινωνικές πολιτικές. Ούτε όμως με αυτούς που η κοινωνία έκρινε με την ψήφο της, ως αποτυχημένη τη θητεία τους στο ευρωκοινοβούλιο.

Δεν θα συνεργαστούμε με αυτούς:

*που υπέγραψαν εξορύξεις υδρογονανθράκων,

* που ξεπούλησαν τον αγώνα για ανακύκλωση στην πηγή, επανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση, στη διαχείριση των απορριμμάτων,

* που κυνήγησαν όλο το φιλοζωικό Κίνημα, φέρνοντας έναν απαράδεκτο νόμο για τα ζώα συντροφιάς,

* που εισήγαγαν την τελετουργική σφαγή ζώων χωρίς αναισθησία (χαλάλ, κοσέρ),

* που πολέμησαν τα βιολογικά προϊόντα και υποστήριξαν τα μεταλλαγμένα,

* που κυνήγησαν την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία,

* που συνυπέγραφαν πολιτικές υπέρ του λιγνίτη και όχι υπέρ των ΑΠΕ,

* που δεν έκαναν τίποτα για να δημιουργηθεί επιτέλους το θαλάσσιο χωροταξικό στη χώρα μας,

* που συνυπέγραφαν να ιδιωτικοποιηθούν περιοχές υψηλού φυσικού κάλλους, να κοπούν χιλιάδες δέντρα για να γίνουν φαραωνικά ξενοδοχεία, όπως ο Ερημίτης στην Κέρκυρα,

* που δέχτηκαν να υποβαθμιστούν οι πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία,

* που μας κατηγορούσαν δημόσια, επειδή αγωνιστήκαμε να αναδειχθεί η γενοκτονία των Ποντίων, και πολλά άλλα.

Όσο και να προσπαθήσουν να βάλουν ωραίο περιτύλιγμα , το προϊόν έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει. Έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του. Γιατί κυβέρνησαν, διοίκησαν και απέτυχαν. Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ συνομιλεί μόνο με τις άφθαρτες κοινωνικές, δημοκρατικές, οικολογικές, πράσινες δυνάμεις της χώρας. Οι συστημικές και καθεστωτικές υπόγειες διαδρομές δεν μας αφορούν. Οι σχέσεις μας με τα άλλα «πράσινα» κόμματα της Ευρώπης θα συνεχιστεί και δεν επηρεάζεται από μία καθεστωτική αντίληψη, μειοψηφίας της ελίτ του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Θα αναλάβουν και την ευθύνη της εκλογικής αποτυχίας τους. Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παραμένει ασυμβίβαστο και αντισυστημικό και θα δώσει το παρόν στις επόμενες εθνικές εκλογές, μακριά από τα τοξικά στελέχη του παρελθόντος.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο στελέχη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος να παίζουν παιχνίδια σε βάρος του πράσινου χώρου που τόσο έχει δεινοπαθήσει στην Ελλάδα. Τις θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι «βαρόνοι» και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες βρέθηκαν, κυβέρνησαν και κρίθηκαν ως αποτυχημένοι. Εάν νομίζουν ότι μπορούν να τους επαναφέρουν από την πίσω πόρτα σε βάρος του ελληνικού λαού είναι…γελασμένες»