ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δίπλα στη Σουλεϊμάν Σαμπιχά και στο Σύλλογο Γυναικών “Η Ελπίδα”

Κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος επισκέφθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στο Δροσερό Ξάνθης, τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών “Η Ελπίδα” και είχε μια εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση με την Πρόεδρο του συλλόγου κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν και μέλη του σπουδαίου Συλλόγου.
Το Πράσινο Κίνημα εκπροσώπησαν ο Συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Λάμπρος Σπάθης, ο εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Καραμπάσης και ο Πρόεδρος του Πράσινου ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης.
Μεγάλος βάρος δόθηκε στην επιστολή που έχει στείλει ο Σύλλογος σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα σχετικά με την εθνική στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθεί για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα των τσιγγάνων. Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και θα την ενισχύσει με όλες του τι δυνάμεις.
Παράλληλα, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και σε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και συμφώνησαν σε ευρεία συνεργασία σε θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον και όχι μόνο.
Ακόμη, το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος δεσμεύτηκε να προωθήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των τσιγγάνων και της ενσωμάτωσής τους.
Τέλος, ευχαρίστησαν την κα Σαμπιχά και τα μέλη του συλλόγου για την θερμή φιλοξενία στα γραφεία τους και την αναλυτική ενημέρωση του για όλα τα θέματα που απασχολούν τις πολυποίκιλες και πολυσήμαντες δραστηριότητες τους. Το Πράσινο Κίνημα, όπως είχε δηλώσει και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κατά την προηγούμενη επίσκεψή του “ως ένα δημοκρατικό και πατριωτικό κίνημα θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην κα Σαμπιχά και τις δραστηριότητες του συλλόγου “Η Ελπίδα” που δείχνουν τον δρόμο πάνω στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας ή καταγωγής”.

 

Υπάρχει και Άλλος Δρόμος…
Go Green με το Πράσινο Κίνημα