Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Νίκου Καραμπάση
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η ενοποίηση του πράσινου χώρου

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Εκπροσώπου Τύπου του Πράσινου Κινήματος στο νησί της Ρόδου, ο κ. Νίκος Καραμπάσης παραχώρησε μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στη φιλόξενη συχνότητα του Sky Ροδου και στον δημοσιογράφο Τωνη Μαρτίνη.
Αρχικά, ο κ. Καραμπάσης, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα σημειώνοντας: “Δίνουμε μεγάλος βάρος στο πως θα απαντήσουμε στην επόμενη ημέρα της πανδημίας και της κρίσης των μνημονίων. Οι επόμενες εκλογές – όποτε και αν αυτές γίνουν – θα είναι οι πιο κρίσιμες από το 1950. Ο λόγος είναι πως έχει αποφασιστεί να έρθουν στην πατρίδα μας πάνω απίο 102 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά τα χρήματα δε γίνεται να τα διαχειριστούν 2 – 3 οικογένειες, όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Έχει πολύ μεγάλη σημασία πως θα αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο. Πως η χώρα μας θα πάει στην επόμενη ημέρα. Πως τα παιδιά μας θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον και αυτό είναι ευθύνη όλων μας”.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σημαντικές διεργασίες που γίνονται στον ευρύτερο πράσινο χώρο. Χαρακτηριστικά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος ανέφερε: “Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η ενοποίηση του πράσινου χώρου. Συγκεκριμένα, στις 3 Μαρτίου 2022 έχει προγραμματιστεί από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ να πραγματοποιηθεί μία πολύ μεγάλη πολιτική εκδήλωση στο Χυτήριο, στο Γκάζι, με θέμα: «Πολιτικό Σύστημα – το Νέο απέναντι στο παλιό». Θα είναι η πρώτη κοινή εμφάνιση του πράσινου χώρου σε μία εκδήλωση όπου θα μιλήσουν οι επικεφαλής των κομμάτων και άλλες σημαντικές προσωπικότητες και θα έχω την ευκαιρία να συντονίσω.
Και την Τετάρτη 9 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου όπου οι πρόεδροι των τριών κομμάτων θα παρουσιάσουν στον τύπο και τον Ελληνικό λαό την κοινή τους πολιτική διακήρυξη.”
Ο κ. Καραμπάσης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο πράσινος χώρος και στη χώρα μας, καθώς όπως υπενθύμισε στην Γερμανία είναι στην κυβέρνηση έχοντας και πολύ σημαντικά υπουργεία ενώ και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης τα πράσινα κόμματα αυξάνουν τα ήδη σημαντικά ποσοστά τους.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος ανέλυσε τα πολιτικά δεδομένα, τοποθετήθηκε για το “στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης” και φυσικά αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο πανέμορφο νησί της Ρόδου και τα Δωδεκάνησα γενικότερα.