Πράσινο Κίνημα: 40 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σκλάβοι, τα 10 εκατ. είναι παιδιά

Το Πράσινο Κίνημα θυμίζει ότι η 2α Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας. Το 1949, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 2α Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας. Όμως σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς σε όλο τον κόσμο. Ακόμη, ένα στα τέσσερα θύματα σύγχρονης δουλείας είναι παιδιά.
Τα τελευταία χρόνια, οι δουλέμποροι έχουν κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αφού στράφηκαν στην παιδική εργασία, στο εμπόριο λευκής σαρκός και στη διακίνηση προσφυγών και μεταναστών. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ζητεί από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση ώστε να καταπολεμηθεί η μάστιγα της δουλείας.
Τον Νοέμβριο του 2016, η ΔΟΕ υιοθέτησε το Πρωτόκολλο για την Καταναγκαστική Εργασία, με σκοπό να ενδυναμώσει την παγκόσμια προσπάθεια για περιορισμό αυτής της μορφής δουλείας.
Το Πρωτόκολλο έχει νομική υπόσταση και μπορεί να αποκαταστήσει την ελπίδα και την ελευθερία για εκατομμύρια ανθρώπους, που είναι παγιδευμένοι σε σύγχρονη δουλεία. Όμως, πρώτα πρέπει να επικυρωθεί από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: “Σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας υπάρχουν δούλοι. Όμως σε κάποιες περιοχές το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Η Ευρώπη δεν αποτελεί εξαίρεση. Ακόμη, υπάρχουν διαφορετικές μορφές, όπως η καταναγκαστική εργασία, γυναίκες που εξαναγκάζονται να παντρευτούν, σεξουαλική εκμετάλλευση. Είναι ένα σύνθετο ζήτημα και συχνά αόρατο. Δεν βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους και αυτό θα πρέπει να αλλάξει.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη