Πράσινο Κίνημα: Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα έγινε 19 ετών

Το Πράσινο Κίνημα γιορτάζει τη σημαντική σημερινή επέτειο των 19 ετών από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων ιδρύθηκε στο 4ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πρασίνων το 2004 στη Ρώμη. Η οικογένειά του έχει έκτοτε αυξηθεί σε 44 μέλη, με τους Πράσινους να αποκτούν εξουσία σε διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης. Έχει πάνω από 16.000 τοπικούς συμβούλους σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα, η σημερινή παρουσία κομμάτων μελών σε εθνικές κυβερνήσεις είναι η υψηλότερη στην ιστορία. Οι Πράσινοι κυβερνούν σε 7 χώρες της Ευρώπης!

Το Πράσινο Κίνημα συμμετείχε με 8μελές κλιμάκιο στο πρόσφατο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Κοπεγχάγη, ως υποστηρικτές, παίρνοντας μέρος στις σημαντικότερες συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν και δημοσίευσε πλούσιο υλικό σχετικά δημιουργώντας μεγάλο αντίκτυπο στη χώρα μας.

Αξίζει να τονιστεί ότι και πριν ακόμη τη συγκρότηση του ως κόμμα, από τη δεκαετία του ’60, χτίζει ένα φεμινιστικό, ειρηνιστικό και φιλοευρωπαϊκό πολιτικό εγχείρημα που μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση. Αποστολή του παραμένει να προσφέρει μια καλή και ειρηνική ζωή σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες για ένα πιο πράσινο και πιο δίκαιο μέλλον για όλους!

Όπως έχει επισημάνει το Πράσινο Κίνημα, το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα έχει εκπροσώπηση σε όλα τα Κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ, εκτός από την Ελλάδα. Αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς το Πράσινο Κίνημα με την αυτόνομη κάθοδο του στις Εθνικές εκλογές θα καλύψει αυτό το κενό.

Σε κοινή τους δήλωση οι Συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης δήλωσαν σχετικά: “Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής για την μεγάλη πράσινη οικογένεια. Οι Πράσινοι στην Ευρώπη έχουν δύο Πρωθυπουργούς, περισσότερους από 25 Υπουργούς και συμμετέχουν στην κυβέρνηση σε επτά χώρες της Ευρώπης. Πλέον, ήρθε η ώρα να εκπροσωπηθούν και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και αυτό θα συμβεί με την είσοδο του Πράσινου Κινήματος στις επικείμενες εκλογές. Του χρόνου που θα είναι και η επέτειος των 20 ετών, θα έχουμε στη χώρα μας έναν ακόμη λόγιο να γιορτάζουμε.

Χρόνια Πολλά στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.”

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green για τη ζωή μας