Πράσινο Κίνημα: Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Το Πράσινο Κίνημα έδωσε βροντερό παρών στην πραγματικά μεγαλειώδη κινητοποίηση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023.

Χιλιάδες πολίτες τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης του νερού στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι το νερό πρέπει και θα παραμείνει δημόσιο, καθώς είναι ζήτημα υγείας, ελευθερίας και δημοκρατίας.

Το Πράσινο Κίνημα έχει ήδη καταγγείλει ότι η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του νερού με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες με ανακοίνωσή του το Πράσινο Κίνημα κατήγγειλε ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ένωσε τα τρία νομοσχέδια, που είχε θέσει το τελευταίο διάστημα σε δημόσια διαβούλευση, σε ένα, παρουσιάζοντας ένα κείμενο που βρίθει φωτογραφικών διατάξεων για όλα τα πεδία που διατρέχουν το Υπουργείο Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι ακύρωσε με τροπολογία τις αποφάσεις του ΣτΕ, μια άνευ προηγουμένου δημοκρατική εκτροπή που παραβιάζει κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών. Επιπλέον, τη μέρα που όλη η χώρα παρακολουθούσε με θλίψη και οργή όσα συνέβησαν στα Τέμπη, εισήχθη για συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο που προωθεί την υπαγωγή των δημόσιων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Είναι πλέον φανερό ότι το μέλλον που επιφυλάσσεται για το νερό είναι αντίστοιχο με αυτό που έχει γίνει με το ρεύμα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Βασίλης Ρόκος δήλωσε σχετικά: “Μας γεμίζει αισιοδοξία η μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά της απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης του Νερού.

Το Πράσινο Κίνημα έχει τεθεί ανοιχτά κατά κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης αυτού του Δημοσίου Αγαθού!

Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των νερών είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, Δήμους, Περιφέρειες, κόμματα, το σύνολο των πολιτών της χώρας! Το Πράσινο Κίνημα μέσα από τη Βουλή, θα μπορέσει να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα του νερού.”

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green για τη ζωή μας