Το Πράσινο Κίνημα στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πρασίνου Κόμματος – Παρών και στις σημαντικές θεματικές συνεδριάσεις
Πράσινο Κίνημα: Στη Δανία, με τους Πράσινους που ανέδειξαν τις ΑΠΕ

Στην ενημερωτική συνεδρίαση των Πρασίνων της Δανίας, που είναι οι οικοδεσπότες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, συμμετείχε ευρεία, αποστολή του Πράσινου Κινήματος. Στην συνεδρίαση ήταν οι δύο Συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Νίκος Παπαδάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Βασίλης Ρόκος, ο πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος «Θεόφραστος» Γιάννης Κυριακόπουλος, η πρώην βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας της Βουλής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, το μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Βαλέρια Τελικωστόγλου και το μέλος Γιώργος Ρόκος.
Ως χώρα που φιλοξενεί το Συνέδριο, οι Δανοί Πράσινοι, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τη μακρά ιστορία τους στην πολιτική, τις προτεραιότητές τους και τους κομματικούς στόχους.
Σε ένα χαλαρό περιβάλλον, καλωσόριζαν τους «πράσινους» από όλη την Ευρώπη, και συζητήσαμε πώς η Δανία έχει συμβάλει ουσιαστικά στην παγκόσμια επανάσταση της πράσινης ενέργειας, από την πρώτη της φάση μέσω της εφεύρεσης και του σχεδιασμού ανεμογεννητριών. Συζητήθηκε αν μπορεί η επιτυχία να επαναληφθεί με διπλή ταχύτητα τώρα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την εντατική γεωργική παραγωγή μας. Τον συντονισμό, είχε ο Rasmus Nordqvist, Μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πρασίνων, η Pia Olsen Dyhr, ηγέτης του κόμματος του SF, ο Henrik Stiesdal, Δανός πρωτοπόρος αιολικής ενέργειας και πρώην Chief Technology Officer, Siemens Wind Power και η Helene Hagel, Υπεύθυνη Πολιτικής για το Κλίμα και το Περιβάλλον της Greenpeace.

Η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, Ρία Ακρίβου, μετά την συνεδρία έκανε την εξής δήλωση: «Το παράδειγμα της Δανίας, είναι πολύ σημαντικό. Οι καλές πρακτικές για τη χρήση των ΑΠΕ με σεβασμό στο περιβάλλον και η σωστή χρήση τους στην παραγωγική ανασυγκρότηση, έχει τεράστιο ενδιαφέρον.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη