Πράσινο Κίνημα: Στήριξη της Τέχνης και των ανθρώπων της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο

Το Πράσινο Κίνημα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης θέλει αρχικά να στείλει μήνυμα στήριξης στους ανθρώπους του Πολιτισμού, που τόσο επλήγησαν από την πανδημία και προσπαθούν και αυτοί να επιστρέψουν σε μία “κανονικότητα”.
Παράλληλα, το Πράσινο Κίνημα αναγνωρίζει τον σπουδαίο ρόλο της Τέχνης και των δημιουργών της και αγωνίζεται ώστε και στη χώρα μας να υπάρχει απέναντί τους ο σεβασμός που έχουν και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να θυμίσουμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης (World Art Day) καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης (IAA), με τη διακήρυξη της Γκουανταλαχάρα, μετά από πρόταση της Τουρκίας. Έκτοτε, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Ο εμβληματικός αναγεννησιακός καλλιτέχνης επελέγη ως σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης, της ελευθερίας της έκφρασης, της ανοχής, της συναδέλφωσης και της πολυπολιτισμικότητας.
Από το 2019, η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ρία Ακρίβου: Ο Πολιτισμός είναι πραγματική ανάγκη των πολιτών
Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου γιορτάζεται η Τέχνη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού εδώ του κόσμου. Μια ημέρα που θεσπίστηκε προς τιμήν του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ίσως του σημαντικότερου καλλιτέχνη στην ιστορία και τιμάται μέχρι και σήμερα σε έναν κόσμο με μια επικαιρότητα που νοσεί σε κάθε διάσταση.
Τη σημερινή Ημέρα, εκτός των άλλων, τιμάμε την Τέχνη και τους καλλιτέχνες. Το Πράσινο Κίνημα δίνει ξεχωριστή σημασία στον Πολιτισμό γενικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ταχθεί υπέρ των αιτημάτων των καλλιτεχνών που έχουν πληγεί από την πανδημία. Ο Πολιτισμός είναι πραγματική ανάγκη όλων των πολιτών και θα πρέπει να του δοθεί το βάρος και οι πόροι που του αντιστοιχούν.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη