Πράσινο Κίνημα: Στήνουν εργοτάξια μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα

– Βαριά μηχανήματα ανοίγουν δρόμους και στήνουν εργοτάξια έχοντας ήδη καταστρέψει μέρος του δάσους

Το “μίσος” αυτής της κυβέρνησης για το περιβάλλον φτάνει στα όρια της εμμονής. Το Πράσινο Κίνημα φέρνει στο προσκήνιο μία ακόμα υπόθεση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις των κυβερνόντων.

Νέος τόπος του “πράσινου” εγκλήματος αυτή τη φορά είναι ο Εθνικός Δρυμός στη Βάλια Κάλντα, ο οποίος θεωρείται απόλυτης προστασίας όμως αυτό φαίνεται ότι είναι μόνο στα λόγια.

Σε μία περιοχή που ανήκει διοικητικά στο Νομό Γρεβενών, βαριά μηχανήματα ανοίγουν δρόμους και στήνουν εργοτάξια.

Οι καταγγελίες μαζί με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα έρχονται από λίγους κατοίκους χωριών των Γρεβενών που έκαναν το οδοιπορικό και εκφράζουν την οργή τους για την καταστροφή που έχει συντελεστεί ήδη αλλά και εκείνη που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το “Epiruspost” ήδη έχει καταστραφεί μέρος του δάσους για την διάνοιξη δρόμου αρκετών χιλιομέτρων ο οποίος καταλήγει στα υδατορέματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αδειοδοτηθεί μικρά υδροηλεκτρικά και ως εκ τούτου ανοίγουν οι δρόμοι και ετοιμάζονται εργοτάξια στην καρδιά του εθνικού δρυμού.

Η Βάλια Κάλντα διασώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν η ΔΕΗ τότε σχεδίαζε υδροηλεκτρικό έργο στο Αρκουδόρεμα. Οι σφοδρές αντιδράσεις που είχαν ακολουθήσει ματαίωσαν τα έργα.

Σε δηλώσεις της η Συμπρόεδρος του Πράσινου κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: “Το Πράσινο Κίνημα καταγγέλλει την παρουσία βαρέων μηχανημάτων και εργοταξίων τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν με σαφήνεια από τους αρμόδιους.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, η καταστροφή είναι ήδη μεγάλη χωρίς μέχρι στιγμής την παραμικρή επίσημη αντίδραση. Η Βάλια Κάλντα πρέπει να προστατευθεί από κάθε παρέμβαση και σίγουρα κανένα υδροηλεκτρικό, ούτε μικρό, ούτε μεγάλο μπορεί να έχει θέση σε μια τέτοια περιοχή.

Το Πράσινο Κίνημα βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους της περιοχής που το μόνο που ζητούν είναι η προστασία του τόπου τους. Ενός τόπου διεθνούς φήμης για την σπάνια χλωρίδα και ένα από τα τελευταία καταφύγια της άγριας ζωής.”

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green για τη ζωή μας