Η θέση του κόμματος για τις παλινωδίες ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου

Το Πράσινο Κίνημα συντάσσεται με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που εξήγησε γιατί η γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Το Πράσινο Κίνημα επισημαίνει ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς όμως να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου.

Στην πραγματικότητα, αυτό που αποφασίστηκε είναι η αναστολή του δικαιώματος του συνέρχεσθαι από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου, με απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας. Μια τέτοια αναστολή, όμως, δεν προβλέπεται στο Σύνταγμά μας παρά μόνο αν ενεργοποιηθεί το άρθρο 48 του Συντάγματος («κατάσταση πολιορκίας») και μόνο για συγκεκριμένους λόγους, που δεν συντρέχουν εν προκειμένω.

Όσον αφορά στις παλινωδίες που παρακολουθούμε τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Πράσινο Κίνημα ζητά υπευθυνότητα από όλους τους κομματικούς μηχανισμούς και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση πως το να να επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν ακόμα και την Επέτειο του Πολυτεχνείου είναι τουλάχιστον τραγικό, σε αυτήν την ιδιαίτερη συγκυρία.

Σε δήλωσή της η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου ανέφερε: “Η θέση του Πράσινου Κινήματος είναι ξεκάθαρη για τα όσα διαδραματίζονται με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και αυτή είναι πως η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς όμως να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο το κόμμα μας καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη ή να μεταθέσουν αλλού τις δικές τους ολιγωρίες.”