Πράσινο Κίνημα: Ξεδιάντροπη κομματικοποίηση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος βρίσκεται στο Βόλο για να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η απογοήτευση από όσα συνέβησαν ειδικά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου είναι διάχυτη.
Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο του Πράσινου κινήματος που αποτελείται από τον Συμπρόεδρο του κόμματος, κ. Κώστα Καλογράνη, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Περιφερειακό Σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης «Αττική Πράσινη περιφέρεια», κ. Νίκο Παπαδάκη και τον Υπεύθυνο Οργανωτικού του Πράσινου Κινήματος, κ. Άγγελο Νταβία, διαπίστωσαν με μεγάλη απογοήτευση ότι κομματικοποίησαν τις εργασίες του κρίσιμου συνεδρίου στο βωμό της προεκλογικής περιόδου. Ολόκληρη η παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών ήταν μία απάντηση στα όσα είχε πει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Ζαχαριάδης με την αίθουσα να χειροκροτά και γενικότερα να αντιδρά όχι σαν αυτοδιοικητικό κοινό αλλά ως κομματικό. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης απευθύνθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών σημειώνοντας ότι δε γίνεται ολόκληρη η ομιλία του να αναλωθεί στο να απαντά στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Πράσινο Κίνημα καταγγέλλει τόσο τους εκπροσώπους της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης που επέλεξαν το Συνέδριο της ΚΕΔΕ για να δημιουργήσουν μία ακόμα πολιτική αντιπαράθεση. Την στιγμή, μάλιστα, που η αυτοδιοίκηση έχει τόσα σοβαρά ζητήματα και τα οποία τα άφησαν σε δεύτερη μοίρα.
Μάλιστα, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μόλις ολοκλήρωσαν την ομιλία τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων και πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, η αίθουσα είχε σχεδόν αδειάσει. Ντροπή, πραγματικά.
Το Πράσινο Κίνημα έχει καταθέσει τις θέσεις του για τον εκσυγχρονισμό της αυτοδιοίκησης της χώρας μας και για τον ρόλο που θα πρέπει να έχει νέα εποχή και άλλωστε ήδη είχε τα γνωστά θετικά αποτελέσματα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης φανερά ενοχλημένος από όσα έγιναν στην πρώτη ημέρα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ δήλωσε: «Το Πράσινο Κίνημα παραδοσιακά παρευρίσκεται σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της αυτοδιοίκησης. Το Συνέδριο της ΚΕΔΕ πραγματοποιείται σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την ελληνική κοινωνία και για τους δήμους, όπως όλοι γνωρίζουμε. Ήταν ντροπή αυτό που έγινε κατά την πρώτη ημέρα. Το συνέδριο έπεσε θύμα της προεκλογικής περιόδου και των «ορέξεων» των δύο μεγάλων κομμάτων. Όλοι στάθηκαν κατώτεροι του ύψους των περιστάσεων. Το Πράσινο Κίνημα δίνει το βάρος που πρέπει στην αυτοδιοίκηση και μέσα από τη Βουλή θα έχει την ευκαιρία να το αποδείξει.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη