Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Ημέρα των Ζώων και το Πράσινο Κίνημα που έχει διακριθεί για τους αγώνες του σχετικά δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν την Ημέρα.

Σκοπός της είναι η αφύπνιση του σεβασμού και της αγάπης προς όλα τα ζώα. Πρόκειται για μια διεθνή ημέρα δράσης που στοχεύει στη βελτίωση των προτύπων καλής διαβίωσής τους.

Το Πράσινο Κίνημα έχει τονίσει επανειλημμένος ότι χρειάζεται η παροχή χρηματοδοτικών εργαλείων, η εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και η ενίσχυση του προσωπικού στους Δήμους που έχουν στην αρμοδιότητά τους την προστασία των ζώων.

Η ευζωία και προστασία των ζώων συντροφιάς, η εμπρόθεσμη σήμανση, η καταγραφή, η δήλωση απώλειας από τους ιδιοκτήτες τους, η μέριμνα για τον ασφαλή περίπατο σε κοινόχρηστους  χώρους, η εκτροφή, η αναπαραγωγή, η πώληση ζώων συντροφιάς, πρέπει να παρακολουθούνται πλέον και να ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και της κρατικής διοίκησης.

Ωστόσο εξακολουθούν και υπάρχουν φαινόμενα που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας όπως η εγκατάλειψη και η κακοποίηση των ζώων και τα οποία πρέπει να εκλείψουν, με την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και τη δημιουργία υποδομών/δομών διαχείρισης και φροντίδας σε όλους τους Δήμους και περιοχές της χώρας, με παράλληλη ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και επαρκή αστυνόμευση.

Το Πράσινο Κίνημα τιμά την τεράστια συνδρομή των τοπικών φιλοζωικών σωματείων και Ενώσεων.

Στο μήνυμά της η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου ανέφερε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη για τα ζώα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Η φροντίδα για τα ζώα φανερώνει τον Πολιτισμό μας. Θα πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος στα φαινόμενα εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων και το Πράσινο Κίνημα θα είναι όπως πάντα στην πρώτη γραμμή.»