Πράσινο Κίνημα: Η παρακαταθήκη της 28ης Οκτωβρίου 1940 επιτάσσει τα σημερινά όχι, στην παραβίαση του διεθνούς διακαίου, στον αναθεωρητισμό και τις ακραίες πολιτικές

Το Πράσινο Κίνημα έστειλε το ακόλουθο μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, για την επέτειο του «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού απέναντι στους κατακτητές:

“Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί το μεγαλύτερο ΟΧΙ της Ελλάδας στο φασισμό και το ναζισμό. Στάση υπερηφάνειας και μοναδική στιγμή για την εθνική μας Ανεξαρτησία.
Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι ένα ακόμα έπος μιας γενιάς ανθρώπων που τίμησε, όταν ήρθε η σειρά της, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λαού μας και την παράδοσή μας.
Οι πρόγονοί μας, ύψωσαν το ανάστημα τους και πολέμησαν με ένα χαμόγελο ταιριαστό με το άπλετο γαλάζιο και το υπέρλαμπρο φως του τόπου μας.
Η Εθνική Ομοψυχία και ο ηρωισμός των αγωνιστών του 1940 συνιστούν την πιο σπουδαία κληρονομιά τους προς τις νέες γενιές, προς όλους εμάς.
Η Ελλάδα αντιστάθηκε και νίκησε. Η ιστορική αυτή παρακαταθήκη επιτάσσει τα σημερινά όχι, στην παραβίαση των αρχών του διεθνούς διακαίου, στον αναθεωρητισμό, στη μισαλλοδοξία, στο ρατσισμό και τις ακραίες πολιτικές που πλήττουν τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες που υπηρετούμε ως Έθνος.
Αυτή την κληρονομιά τιμούμε και εμείς σήμερα. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στη θυσία τους.”