Πράσινο Κίνημα: Εμπράκτως δίπλα στους πληγέντες και το περιβάλλον

 

  • Πλήρης στήριξη και βοήθεια για την αποκατάσταση των περιουσιών και του πρασίνου

 

Το Πράσινο Κίνημα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ενδεικτική ήταν η πρόσφατη επίσκεψη στα καμένα της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων από κλιμάκιο αποτελούμενο από τους δύο Περιφερειακούς Συμβούλους Αττικής του Πράσινου Κινήματος, κ.κ. Νίκο Παπαδάκη και Παναγιώτη Αλεβίζο, συνοδευόμενοι από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και κατοίκους της περιοχής, κ.κ. Θωμά Βασιλείου και Βαγγέλη Θεοδώρου.

Η αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος είχε ουσιαστικές συζητήσεις με τους πυρόπληκτους, κατά την διάρκεια των καταγραφών των καταστροφών των περιουσιών τους, από τα επιφορτισμένα κρατικά συνεργεία.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι πολίτες πλέον κοιτάνε την επόμενη ημέρα και πως θα αποζημιωθούν άμεσα και επαρκώς για τις καταστροφές που υπέστησαν. Παράλληλα, αναγνώρισαν την έγκαιρη παρέμβαση της δημοτικής αρχής Αχαρνών, καθώς οι δικές της προτροπές για αυτό που επρόκειτο να συμβεί ειδικά στη Βαρυμπόμπη αλλά και στους Θρακομακεδόνες, πραγματικά «μας έσωσε τις ζωές», όπως επισήμαναν οι κάτοικοι στο επιτελείο του Πράσινου Κινήματος.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Πράσινου Κινήματος δεσμεύτηκαν ότι θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν. Θα παρακολουθούν και μέσα από την Περιφέρεια την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών στις περιουσίες των πολιτών και την αποκατάσταση στο περιβάλλον. Το Επιτελείο του Πράσινου Κινήματος ενημέρωσε για την σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε ήδη το Πράσινο Κίνημα, σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα, δημιουργώντας το «Παρατηρητήριο για την Αποκατάσταση των Καμένων», σε συνεργασία με το Πράσινο Ίδρυμα. Στόχος είναι να παρακολουθείται η πορεία αναδάσωσης και η πορεία αποκατάστασης των κατεστραμμένων νοικοκυριών.

Το «Παρατηρητήριο για την Αποκατάσταση των Καμένων», θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία και την αιγίδα, του Πράσινου Ιδρύματος, που είναι ο επιστημονικός φορέας τεκμηρίωσης πράσινων πολιτικών. Θα παρακολουθεί την εξέλιξη των αναδασώσεων στις καμένες περιοχές και θα εκδίδει κάθε δύο μήνες, ενημερωτικό Δελτίο Προόδου των αναδασώσεων.

 

Ν. Παπαδάκης: Μαζί και στην επόμενη μέρα

Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος και Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Αττική Πράσινη Περιφέρεια», κ. Νίκος Παπαδάκης, δήλωσε σχετικά: «Τόσο το Πράσινο Κίνημα μαζί με το Πράσινο ίδρυμα όσο και η Περιφέρεια θα βοηθήσουμε στην ταχεία και δίκαιη αποκατάσταση των περιουσιών των πολιτών και του πρασίνου σε όλη την περιοχή που πέρασε η πύρινη λαίλαπα. Το Πράσινο Κίνημα «φώναζε» έγκαιρα και επανειλημμένως για τις ελλείψεις στην πυροπροστασία, όμως τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Και το Πράσινο Κίνημα αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει θα είναι δίπλα σε όσους επλήγησαν και αξιόπιστος παρατηρητής για την αποκατάσταση των νοικοκυριών τους και την αναδάσωση των καμένων. Κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους τους πολίτες. Πάντα θα ξημερώνει…»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη