Πράσινο Κίνημα: Δίπλα στους ανθρώπους του Θεάτρου και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο

Το Πράσινο Κίνημα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θέλει αρχικά να στείλει μήνυμα στήριξης στους ανθρώπους του Πολιτισμού, που ενώ τόσο επλήγησαν από την πανδημία, είχαν στη συνέχεια να αντιμετωπίσουν και μία τόσο εχθρική, με τον πολιτισμό, κυβέρνηση.

Κάθε χρόνο, στις 27 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που ο εορτασμός της καθιερώθηκε το 1962, μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου από μια χώρα-μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.) αναφέρεται στο μήνυμα που διαβάζεται σήμερα σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε σε όλον τον κόσμο.

Κατά καιρούς μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου έχουν γράψει οι: Jean Cocteau, Arthur Miller, Laurence Olivier, Jean-Louis Barreau, Peter Brooke, Pablo Neruda, Ευγένιος Ιονέσκο, Luchino Visconti, Μartin Esslin, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Αriane Mnouchkine, Robert Lepage, Αugusto Boal, Judi Dench, John Malkovich, Dario Fo κ.ά.

Αυτήν τη χρονιά, το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου απευθύνει η βραβευμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub αναφέροντας: “Το θέατρο στην αρχική του μορφή είναι μια καθαρά ανθρώπινη πράξη που βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας, που είναι η ζωή”.

Το Πράσινο Κίνημα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των καλλιτεχνών και των σπουδαστών των καλλιτεχνικών σχολών της χώρας μας που διεκδικούν την απόσυρση των ειδικοτήτων των καλλιτεχνών από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 και Επαναφορά των επαγγελμάτων τους στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

Για το Πράσινο Κίνημα είναι πασιφανές και συνάμα αδιανόητο πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ανθρώπους του Πολιτισμού ως χομπίστες. Μετά από τα εξαιρετικά δύσκολα χρόνια της πανδημίας, στα οποία απέδειξε ότι δεν τους θεωρεί επαγγελματίες, αλλά κάποιους περίεργους που κάνουν το χόμπι τους, έρχεται να επικυρώσει και νομοθετικά αυτή την άποψη.

Ρία Ακρίβου: Ο Πολιτισμός είναι πραγματική ανάγκη των πολιτών

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: «Τη σημερινή Ημέρα τιμάμε το Θέατρο. Το Πράσινο Κίνημα δίνει ξεχωριστή σημασία στον Πολιτισμό γενικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ταχθεί υπέρ των αιτημάτων των καλλιτεχνών. Ο Πολιτισμός είναι πραγματική ανάγκη όλων των πολιτών και θα πρέπει να του δοθεί το βάρος και οι πόροι που του αντιστοιχούν.»

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green για τη ζωή μας