Το Πράσινο Κίνημα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα καθημερινά, πλέον, πολυεπίπεδα ολισθήματα της “γαλάζιας” διακυβέρνησης. Το νέο “χτύπημα” αυτή τη φορά ήρθε από την Ευρωβουλή και τον Νεοδημοκράτη Ευρωβουλευτή, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος με την ψήφο του τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης των αμβλώσεων.
Το Πράσινο Κίνημα έχει αναφερθεί σε κάθε ευκαιρία στον ακραίο δρόμο που έχει πάρει η κυβέρνηση και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί πως ο κ. Κυμπουρόπουλος συμπορεύτηκε με τους υπερσυντηρητικούς, την άκρα δεξιά και το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Το Πράσινο Κίνημα επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα. Συγκεκριμένα, το 1986 οι γυναίκες έγραψαν τη δικιά τους ιστορία στην Ελλάδα, καταφέρνοντας μέσω του αγώνα τους να κερδίσουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους και να νομιμοποιήσουν τις αμβλώσεις.
Στην Ελλάδα, αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα για τις τεχνητές εκτρώσεις, ωστόσο υπάρχουν αναφορές πως ο ετήσιος αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 100.000-150.000, με το 20-25% αυτών, να αφορά νεαρά κορίτσια μικρότερα των 16 ετών.
Έτσι, το Πράσινο Κίνημα πάει και ένα βήμα παραπέρα και τονίζει ότι η ενημέρωση των παιδιών πρέπει να ξεκινάει από την οικογένεια και το σχολείο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «εκπαίδευσης» γονέων και εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν να πλησιάσουν τα παιδιά και να τα ενημερώσουν σωστά. Επιπλέον υπογραμμίζουν την ανάγκη εισαγωγής μαθήματος αγωγής υγείας στα σχολεία.
Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: “Η ψήφος του κ. Κυμπουρόπουλου αποτελεί ντροπή. Δυστυχώς, πληθαίνουν καθημερινά τα «μεμονωμένα» περιστατικά σεξισμού, ρητορικής μίσους, καταψήφισης κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών και της αυτοδιάθεσης του σώματός τους από στελέχη της κυβέρνησης. Το Πράσινο Κίνημα είναι αποφασισμένο να ταχθεί σθεναρά κατά κάθε πισωγυρίσματος που επιχειρείται από την κυβέρνηση και τα στελέχη της.”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη