Ο Νίκος Καραμπάσης στο aftodioikisinews.gr για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Είμαστε το νέο απέναντι στο παλιό

Ο επικεφαλής επικοινωνίας και εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο έγκυρο αυτοδιοικητικό site, aftodioikisinews.gr και στον έμπειρο δημοσιογράφο Μάκη Μοσχοβούδη.
Ο κ. Καραμπάσης απάντησε στα σοβαρά ερωτήματα που του τέθηκαν σχετικά με το τι διαφορετικό φέρνει στην πολιτική ζωή το Πράσινο Κίνημα και τους στόχους του κόμματος.
Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κάλεσε αρχικά τους πολίτες την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στον πολυχώρο «Χυτήριο» στην πολιτική εκδήλωση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, της ΠΡΑΣΙΝΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ με θέμα «Πολιτικό Σύστημα – το Νέο ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο παλιό», με ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας. Και στη συνέχεια, απεύθυνε πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει την Τετάρτη 9 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι τη συνέντευξη τύπου όπου τα τρία κόμματα θα παρουσιάσουν στον τύπο και τον Ελληνικό λαό την κοινή τους πολιτική διακήρυξη.
Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Καραμπάση στο aftodioikisinews.gr έχει ως εξής:

Νίκος Καραμπάσης από το Πράσινο Κίνημα: Είμαστε το Νέο ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο παλιό

Ο επικεφαλής επικοινωνίας και εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, μιλάει στην aftodioikisinews

“Είμαστε το Νέο ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο παλιό”, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραμπάσης, επικεφαλής επικοινωνίας και εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ψηφιακή μας έκδοση

Ακολουθεί η συνέντευξη:
Κύριε Καραμπάση, ας ξεκινήσουμε από τα απλά που θα ήθελε να πληροφορηθεί κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για την πολιτική ζωή του τόπου του. Τι είναι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και τι διαφορετικό φέρνει στην πολιτική μας ζωή; Που απευθύνεται και με ποιο στόχο;
Έχετε δίκιο κ. Μοσχοβούδη ας ξεκινήσουμε από τα πιο απλά. Όπως και εσείς γνωρίζετε καλά, αλλά και όσοι ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας, ο λεγόμενος «πράσινος χώρος» που έχει δηλαδή σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε όλοι μας, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας μέσα από δημοκρατικές προσεγγίσεις και λειτουργίες της κοινωνίας και του πολιτικού της συστήματος, είναι πλέον κατακερματισμένος, συκοφαντημένος γιατί έχει ταλαιπωρηθεί κατά τη γνώμη μας, από τοξικές προσωπικότητες και «βαρονίες» που δεν τιμούν κανέναν.
Και το χειρότερο είναι ότι όσα πρόσωπα ή κόμματα δοκιμάσθηκαν μέχρι σήμερα σε θέσεις ευθύνης απέτυχαν οικτρά και έστειλαν ένα εντελώς λάθος μήνυμα στην κοινωνία μας.
Αυτό είναι ένα πολύ βαρύ «προπατορικό αμάρτημα» του «χώρου μας» το οποίο εμείς στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που συμπορευόμαστε, οφείλουμε και πρέπει να αποτινάξουμε από επάνω μας, αρχικά. Και αυτό κάνουμε.

Μπορείτε να μιλήσετε πιο συγκεκριμένα;
Ασφαλώς και θα μιλήσω πολύ έντιμα και καθαρά.
Πριν όμως, για να ολοκληρώσω την προηγούμενη ερώτηση σας, να πω ότι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ αφορά όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα, επιθυμούν όμως και ενδιαφέρονται να χτίσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα – μέσα στο τσουνάμι της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που έρχεται και θα συμπαρασύρει ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, όπως περίπου έκανε εδώ και δυο χρόνια ο covid19 που ακύρωσε πολλά δεδομένα μας.
Είμαστε ένα βαθύτατα δημοκρατικό κίνημα της πολιτικής και κοινωνικής οικολογίας και υψώνουμε ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ απέναντι στο σάπιο, απηρχαιωμένο, πελατειακό και διεφθαρμένο σημερινό πολιτικό σύστημα.
Είμαστε το Νέο ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο παλιό. Και στόχος μας είναι η διακυβέρνηση της χώρας με το δικό μας πολιτικό σχέδιο που θα παρουσιάσουμε στον Ελληνικό Λαό για να το εγκρίνει.

Θέτετε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, που ίσως σε ορισμένους φανούν και ως «μικρομεγαλισμός» ή υπερφίαλες φιλοδοξίες….
Θα μου επιτρέψετε και πάλι να ολοκληρώσω την προηγούμενη ερώτηση σας.
Τρεμόπουλος, Τσιρώνης, Δημαράς, Χρυσόγελος και άλλοι παρόμοιοι «βαρόνοι» που κατά τη γνώμη μας λεηλάτησαν, συκοφάντησαν και διέσυραν τον «πράσινο χώρο» ασφαλώς και αποτελούν ένα «τοξικό υλικό» ενσωματωμένο στο παλιό πολιτικό σύστημα που οφείλουμε να το πετάξουμε στα σκουπίδια.
Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν «μαγαζάκια» ή και κάποιοι είναι «υπάλληλοι» του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ.
Μέχρι εκεί έφτασαν. Τώρα, όσον αφορά την δική μας παρουσία, και την ερώτηση σας επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια….

Σας ακούμε με ενδιαφέρον…
Αντί άλλων επιχειρημάτων στην σημερινή μας συνέντευξη σας προσκαλώ τόσο εσάς όσο και όλους όσους μας διαβάζουν την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στον πολυχώρο «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) στην πολιτική εκδήλωση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, της ΠΡΑΣΙΝΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ με θέμα «Πολιτικό Σύστημα – το Νέο ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο παλιό».
Και με ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας (που θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες).
Εκεί θα δώσουμε μια πρώτη γεύση όσων σας λέω σήμερα, σε αυτή την συνέντευξη μας.
Και την Τετάρτη 9 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι σας προσκαλώ στην συνέντευξη τύπου μας όπου τα τρία κόμματα θα παρουσιάσουν στον τύπο και τον Ελληνικό λαό την κοινή τους πολιτική διακήρυξη. Ο χώρος θα ανακοινωθεί άμεσα.
Εκεί θα απαντηθούν όλες οι απορίες που εύλογα ανεγείρονται από το όλο εγχείρημα μας.
Να πω ένα μόνο: Ήρθαμε ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.

Και κάτι τελευταίο κ. Καραμπάση. Δεν σας τρομάζει το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές – ίσως και διπλές ή και τριπλές όπως λένε ορισμένοι – θα είναι τόσο πολωτικές που δεν θα αφήσουν πολλά περιθώρια για να εκφραστεί πολιτικά στη βουλή το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και για όλα όσα μας προϊδεάζετε σήμερα;
Το ακριβώς αντίθετο.
Για εμάς είναι η πολύ μεγάλη πρόκληση με τις εκλογές της απλής αναλογικής (που θα γίνουν σε κάθε περίπτωση όταν στηθούν οι κάλπες) να συγκεντρώσουμε τέτοιο ποσοστό που να ανατρέψουμε και να ανακόψουμε κάθε σκέψη για δεύτερες ή τρεις κάλπες, που άλλωστε δεν τις αντέχει ο τόπος μας, η οικονομία μας και ο κόσμος μας που υποφέρει.
Εμείς θα κινητοποιήσουμε ΟΛΕΣ τις δυνάμεις του Ελληνισμού για να συστρατευθούν και συμπορευτούν μαζί μας για ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Με ΤΟ ΠΑΛΙΟ. Και αυτό θα κάνουμε.