Ο Κ. Καλογράνης για το «Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης» του Πράσινου Κινήματος

Το «Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης» του Πράσινου Κινήματος περιέγραψε στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Συμπρόεδρος του κόμματος, κ. Κώστας Καλογράνης, στο Βεργίνα tv και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε λίγο μετά την επιτυχημένη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Πράσινο Κίνημα στη ΔΕΘ και είχε πραγματικά εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Αρχικά, ο Κώστας Καλογράνης αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα που είναι ένας βασικός πυλώνας της Βιώσιμης Κινητικότητας και εξήγησε πως η προσωπική του περιπέτεια υγείας, του έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτήν την εμπειρία.
Ακολούθως απάντησε σε ρωτήσεις που αφορούν στο τι διαφορετικό πρεσβεύει το Πράσινο Κίνημα σε σχέση με τα παλαιά κόμματα και χαρακτηριστικά δήλωσε: “Εμείς είμαστε Πράσινοι. Είμαστε κάτι διαφορετικό και καινούριο σε σχέση με τα παλαιά κόμματα. Τα διλήμματα για συντήρηση ή πρόοδο ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα και δεν έχουν πλέον καμία αξία” και συμπλήρωσε “ο πράσινος χώρος είναι μία διαφορετική πολιτική οικογένεια και έχει μία διαφορετική φιλοσοφία σε βασικά θέματα όπως π.χ. η οικονομία.”
Ακόμη ο Συμπρόεδρος του πράσινου Κινήματος υπογράμμισε το πατριωτικό πρόσημο του κόμματος που ηγείται σε σχέση με τα άλλα κόμματα του ευρύτερου πράσινου χώρου που έχουν επιδείξει – αποδείξει τις εθνομηδενιστικές τους θέσεις.
Ακόμη, είπε τα σημαντικότερα σημεία της πρότασης του Πράσινου Κινήματος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος και απάντησε σε λεπτομερή ερωτήματα που του τέθηκαν από την κα Τσόρμπα αλλά και τηλεθεατών της εκπομπής που η δημοσιογράφος μετέφερε.
Η ενεργειακή κρίση δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συζήτηση, όπου ο Κώστας Καλογράνης είχε τη δυνατότητα να εξηγήσει γιατί έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση στη χώρα μας και τι μπορεί να γίνει.
Επίσης, έγινε αναφορά στο Προξενείο της Κομοτηνής και στην ξεκάθαρη θέση του Πράσινου Κινήματος για την κατάργησή του.
Ο κ. Καλογράνης μίλησε και για το τι θα κάνει το Πράσινο Κίνημα αν μετά τις εκλογές βρίσκεται στη Βουλή και παρέπεμψε στα 100 σημεία Προγραμματικής Σύγκλισης που έχει ετοιμάσει το κόμμα και είναι διατεθειμένο να συζητήσει προκειμένου να λάβει μέρος στην επόμενη κυβέρνηση και να εξασφαλιστεί έτσι ότι θα υλοποιηθούν επιτέλους οι πράσινες πολιτικές και στη χώρα μας.
Ενώ σε ερώτηση για το αν μέλη άλλων κομμάτων προσχωρούν στο Πράσινο Κίνημα, ο κ. Καλογράνης επιβεβαίωσε την είδηση και αναφέρθηκε στην γενικότερη δυναμική που έχει καταφέρει να αναπτύξει το Πράσινο Κίνημα. Μάλιστα, ο συμπρόεδρος του Πράσινου κινήματος είπε με νόημα: “Το μόνο σίγουρο είναι πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της Απλής Αναλογικής. Υπάρχει, λοιπόν, ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, “με ποιους θα κυβερνήσουν” γιατί η εκτίμησή μας είναι πως αν χρειαστούν και δεύτερες εκλογές πάλι δεν θα έχει κάποιος αυτοδυναμία.”

Ολόκληρη η συνέντευξη του Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη ΕΔΩ: