Η ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθηνά Κορλίρα, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας

Ο Α. Νταβίας στον Αθήνα 984: Φιλοδοξούμε να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ένα πράσινο κόμμα στη χώρα μας

«Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα για τον πράσινο χώρο στην Ελλάδα, όπως είχε διαμορφωθεί έως τώρα, από λάθη και παραλείψεις των παραδοσιακών σχημάτων της Οικολογίας. Έχουμε πατριωτικό προφίλ και στηρίζουμε την νέα, πράσινη οικονομία. Φιλοδοξούμε να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ένα πράσινο κόμμα στη χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζεται από το πανέμορφο φυσικό της περιβάλλον, τον πολιτιστικό της πλούτο και την αγροτική παραγωγή της, αλλά είναι ουραγός στην ΕΕ στο συγκεκριμένο τομέα» είπε στον Αθήνα 984, και στην Αθηνά Κορλίρα, ο Άγγελος Νταβίας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ αποτελεί μια νέα είσοδο στην Πράσινη Ευρωπαϊκή οικογένεια με την πυξίδα του προσανατολισμένη στην οικολογία, έναν πολιτικό χώρο, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη και μετέχει με εκπροσώπους του στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας. Στην Ελλάδα, ήδη μετρά πέντε χρόνια ζωής, άρχισε να συγκεντρώνει δυνάμεις και να καταγράφει παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ενώ το 2021 διοργάνωσε το δεύτερο ιδρυτικό του συνέδριο.

Ο ίδιος, μέσω του σταθμού της πόλης, κάλεσε τους πολίτες «να κινητοποιηθούν για να προστατεύσουν και να αναδείξουν το φυσικό περιβάλλον, ώστε να επιτευχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Έδωσε στίγμα των προτεραιοτήτων του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, περιγράφοντας σειρά στόχων με κυρίαρχο το πράσινο επιχειρείν, ενώ διαβεβαίωσε ότι «όλες οι προτάσεις είναι εφαρμόσιμες διότι τις επεξεργάζονται σημαντικοί επιστήμονες και τεχνοκράτες».

Ο Άγγελος Νταβίας χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις πολιτικές των παραδοσιακών κομμάτων σε αυτή την κατεύθυνση και τα επέκρινε επειδή δεν έχουν εντάξει αρκετά πράσινα στοιχεία στο πρόγραμμά τους.

Σύμφωνα με την αντίληψή του, «το κάνουν συμπληρωματικά σε στρατηγικές που δεν βασίζονται στις πράσινες πολιτικές και οικονομίες. Η ΕΕ όμως έχει δημιουργήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για την πράσινη οικονομία, η οποία είναι το μέλλον. Αν δεν πορευτούμε σε αυτό το πλαίσιο, θα μιλάμε μόνον για τις επόμενες εκλογές και όχι για τις επόμενες γενιές».

Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη: