Οι θέσεις του Πράσινου Κινήματος για την ακρίβεια: Τα νοικοκυριά χρειάζονται ενίσχυση και όχι ψίχουλα και επικοινωνιακή διαχείριση!

Καθημερινά όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, υποχωρούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το τρομακτικό κόστος ζωής επηρεάζει συνεχώς περισσότερους πολίτες και νοικοκυριά και αυξάνει διαρκώς κατά την κορύφωση της πανδημίας και των εξόδων που αυτή δημιουργεί.

Η τεράστια αύξηση όλων των τιμών, οφείλεται κυρίως στην αποδιοργάνωση των εφοδιαστικών αλυσίδων που οδήγησαν στην αδυναμία της προσφοράς να ανταποκριθεί άμεσα στην αύξηση της ζήτησης. Ο πληθωρισμός και προσθετικά τα κερδοσκοπικά ποσοστά ήδη μεταφέρθηκαν στους καταναλωτές, δεδομένου ότι οι περισσότερες πολύ μικρές επιχειρήσεις αύξησαν τις τιμές τους το 2021.

Επίσης, ο στόχος για εκπομπή μηδενικών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050 θα αποτελέσει βασικό παράγοντα ανατιμήσεων στην ενέργεια, καθώς η ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ δεν προχωρά ιδιαίτερα.

Η κυβέρνηση, χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό, για το μεσοδιάστημα μέχρι την ενεργειακή μετάβαση σε ΑΠΕ, αλλά και χωρίς ουσιαστική οραματική πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση, έχει χάσει τη μάχη με την ακρίβεια.

Δείτε τις θέσεις μας μ’ ένα κλικ στο https://prasinokinima.gr/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc…/